Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jan.2019, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za robu uvezenu na Kosovo pre 21. novembra se plaća taksa od 10 odsto

Vlada Kosova je na današnjoj sednici odlučila da se za robu koja je uvezena na Kosovo pre 21. novembra, kada je doneta odluka o uvođenju takse od 100 odsto za robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, plaća taksa od 10 odsto.

Uglavnom se radi o robi koja je uvezena na Kosovo pre uvođenja takse od 100 odsto a shodno kosovskim zakonima nalazi se u carinskim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << skladištima.

Carina Kosova je informisala Vladu da od 21.11.2018 godine nije dozvoljeno da se roba uvezena iz Srbije i BIH može držati i čuvati u carinskim skladištima.

Za drugu robu će se i dalje plaćati taksa od 100 odsto.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da taksa koja je uvedena za proizvode iz Srbije i BiH neće biti ukinuta do 2022. ukoliko, kako je rekao, ne bude garancije za sporazum o međusobnom priznanju u određenom roku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.