Za lokalne izbore zadužene opštinske komisije

Izvor: NaDlanu.com, 14.Mar.2012, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za lokalne izbore zadužene opštinske komisije

BEOGRAD, 14. marta 2012. (Beta) - Predsednik Republičke izborne komisije Predrag Grgić rekao je u sredu da Komisija za sada nije od Vlade Srbije dobila ovlašćenje za sprovodjenje lokalnih izbora na Kosovu.

BEOGRAD, 14. marta 2012. (Beta) - Predsednik Republičke izborne komisije Predrag Grgić rekao je u sredu da Komisija za sada nije od Vlade Srbije dobila ovlašćenje za sprovodjenje lokalnih izbora na Kosovu.Grgić je za agenciju Beta kazao da je sprovodjenje lokalnih izbora posao opštinskih i gradskih komisija, ali da RIK može da dobije ovlašćenje Vlade Srbije za sprovodjenje tih izbora."Do sada nismo dobili takvo ovlasćenje od Vlade Srbije. RIK nema ovlašćenje za lokalne izbore na Kosovu, osim ako nas ne ovlasti vlada", kazao je Grgić i podsetio da je RIK sproveo lokalne izbore na Kosovu 2008. na osnovu zaključka koji je tada usvojila vlada.U Vladi Srbije nisu mogli da kažu da li će ovlašćenje za sprovodjenje lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji preneti na RIK.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Odbor za KIM: Ko je nadležan za izbore na Kosovu?

Izvor: S media, 15.Mar.2012, 08:30

Povodom raspisivanja predsedničkih i lokalnih izbora u Srbiji 6. maja, sazvana je sednica skupštinskog Odbora za KiM na kojoj treba da se razmotri kako će se ti izbori na KiM održati. Sednici na prisustvuje dovoljan broj poslanika, pa je zbog nedostatku kvoruma onemogućeno glasanje..."Dveri" izlaze...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.