ZAVRŠEN SASTANAK NA KOSOVU: Vučić Srbima poručio da treba da čuvaju MIR

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2017, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAVRŠEN SASTANAK NA KOSOVU: Vučić Srbima poručio da treba da čuvaju MIR

Vučićeva poruka je jasna

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, obratio se novinarima posle završetka sastanka sa liderima Srba sa KiM i saopštio da je sada najvažnije da se sačuva mir i stabilnost.

Želim da kažem da smo imali teške razgovore u kojima je s prihvatili sve. Biću uskoro da spreman da građanima Srbije kažem sve.

Foto: Tanjug

Četiri puta za sat vremena su menjali predloge sa kojima treba da se saglasimo. U avgustu smo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prihvatili sporazume među kojima je i onaj o mostu u Mitrovici

Uvek smo bili spremni da čuvamo mir, ne zato što smo uplašenji već zato što je to jedina racionalna odluka

Pre samo mesec dana smo postigli sporazum o mostu. međutim oni su pogazili taj sporazum i odlučili da sruše potporni zid. Mi smo to prihvatili, međutim oni traže još. Dovedeni smo da nešto ne prihvatimo samo da bismo bili krivi... Oni ne žele da pričaju. O ZSO nismo mogli ni da govorimo. Ceo dan govore da ih mi ugrožavamo, a na Kosovu srpske vojske i policije nema još 1999 godine, ni danas ih nema.

 Moja poruka Srbima na Kosovu i Metohiji:

- Ostanite mirni po svaku cenu, budite dostojanstveni, ponosno čuvajte svoje srpsko ime i prezime, ne napuštajte ognjišta, mi ćemo se boriti za vas - rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.