Vulin: Zapadu u interesu da Srbija ne reši pitanje Kosova

Izvor: N1 televizija, 25.Sep.2018, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Zapadu u interesu da Srbija ne reši pitanje Kosova

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je da su zapadne zemlje po prvi put počele da obraćaju pažnju na to šta Srbija govori u vezi Kosova i Metohije, ali je i dodao da im je "u interesu da Srbija ne reši kosmetsko pitanje".

"Nikome osim Srbiji nije u interesu da se kosovsko pitanje reši i svi će raditi da se ono nikada ne reši. Velike sile će raditi na tome da Srbija ni slučajno ne odlučuje samo o sebi i da ni slučajno ne bude rešena kada je u pitanju Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i Metohija", kazao je Vulin, a prenelo Ministarstvo odbrane.

On je ocenio i da "niko nije mogao da se nada" da će se doći do toga da se o Kosovu i Metohiji "uopšte razgovara".

"Za velike zemlje zapada, Kosovo je nezavisna država i o tome nema šta da se razgovara. Sad su prvi put i oni počeli da obraćaju pažnju na to šta Srbija govori i misli, a svima im je u interesu da Srbija ne reši kosmetsko pitanje, već da zauvek bude ucenjivana i da postoji nešto što će moći da je sprečava kad god napreduje i nešto dobro uradi", kazao je Vulin.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.