Vulin: Vlada se bori da spreči priznavanje Kosova i Metohije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2016, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Vlada se bori da spreči priznavanje Kosova i Metohije

Vlada Srbije, uprkos pritiscima, nastavlja borbu da spreči priznavanja nezavisnosti Kosova i Metohije, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i podsetio da je talas priznavanja zaustavljen još dok je on bio na poziciji direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Vulin je novinarima rekao da je vlada ušla u dijalog sa Prištinom i međunarodnoj zajednici objasnila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da će taj dijalog biti otežan ukoliko se budu dešavala jednostrana priznanja i tako kršila i pozicija međunarodne zajednice i otežavala pozicija Srbije.

"Ne možete od nas očekivati da u dobroj meri razgovaramo o normalizaciji, o poboljšanju kvaliteta života na Kosovu i Metohiji uz poštovanje statusne neutralnosti u skladu sa Rezolucijom 1244, a u isto vreme priznavati nezavisnosti. To je međunarodna zajednica dobrim delom razumela", rekao je Vulin.

On je naveo da je to bio dosta efikasan put, uz učešće diplomatije koja je ukazala da se međunarodno pravo mora poštovati.

Na pitanje da li je i sada to tema na vladi, Vulin je rekao da članovi vlade uvek govore o tome i da je posao svakog ministra da brine o Kosovu i Metohiji i onima koji tamo žive.

"Rezultati glasanja u Unesko govore koliko vlada radi na tome", rekao je Vulin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.