Vulin: Razgraničenje-posledica ratova koje Srbi nisu tražili

Izvor: Večernje novosti, 27.Avg.2018, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Razgraničenje-posledica ratova koje Srbi nisu tražili

Da li je razgraničenje Republike Irske i Ujedinjenog Kraljevstva izazvalo rat ili mir? Gde je Ešdaunu bila ta pamet tokom devedesetih kada su razbijali SFRJ, ili 2008. kada su priznavali Kosovo?, upitao je Vulin Razgraničenje je posledica ratova koje Srbi nisu tražili, a ne njihov uzrok, izjavio je u ponedeljak ministar odbrane Aleksandar Vulin, povodom izjave bivšeg visokog predstavnika za BiH, Pedija Ešdauna >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da su priče o promenama granica Srbije i Kosova "veoma, veoma opasne".Pročitajte još - VUČIĆ TRAŽIO DA BEOGRAD I PRIŠTINA SAMI REŠE PROBLEM: Tači me ne voli, ni ja njega, ali pokušavamo da rešimo problem koji postoji 200 godina"Da li je razgraničenje Republike Irske i Ujedinjenog Kraljevstva izazvalo rat ili mir? Gde je Ešdaunu bila ta pamet tokom devedesetih kada su razbijali SFRJ, ili 2008. kada su priznavali Kosovo? Da li njegovo protivljenje razgraničenju znači da se kaje što je pred kamerama na Kosovu davao savete teroristima iz OVK kako da se bore protiv Srba i da probaju da otcepe Kosovo i promene granice?", upitao je Vulin.Pročitajte još - Prištinski list tvrdi: Srbija je, izgleda, postigla cilj; Bečki "Standard": Podela Kosova - predlog sa zamkama "Razgraničenje sa velikom Albanijom nije uzrok ratova na Balkanu već je posledica NATO agresije na SR Jugoslaviju, etničkog čišćenja Srba na Kosovu i Metohiji i priznavanja Kosova 2008. Uzrok promena granica su ratovi koje Srbi nisu ni poveli ni tražili, a ne mir koji predsednik Vučić i Srbija pokušavaju da sačuvaju za buduće generacije", istakao je ministar Vulin u saopštenju.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vulin Ešdaunu: Razgraničenje – posledica ratova koje Srbi nisu tražili

Izvor: RTS, 27.Avg.2018

Povodom izjave bivšeg visokog predstavnika za BiH, Pedija Ešdauna da su priče o promenama granica Srbije i Kosova "veoma, veoma opasne, ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da je razgraničenje posledica ratova koje Srbi nisu tražili, a ne njihov uzrok. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.