Vučićeva poseta KiM: Dozvola, pretnja, upozorenje... VIDEO

Izvor: B92, 06.Sep.2018, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučićeva poseta KiM: Dozvola, pretnja, upozorenje... VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i zvanično je dobio dozvolu MUP Kosova da tokom predstojećeg vikenda poseti južnu srpsku pokrajinu.

U Kosovskoj policijskoj službi rečeno je da je Vučiću odobren zahtev da na Kosovu boravi u subotu i nedelju, 8. i 9. septembra, kao i maršruta tokom koje će ga obezbeđivati pripadnici Specijalnih snaga Kosovske policijske službe.

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji kaže da je Priština izdala dozvolu za posetu predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije Aleksandra Vučića, ali da ta odluka, u slučaju destabilizacije, može biti i promenjena.

"Ako odlučimo da ne dođe, Vučić neće ući na Kosovo", rekao je Veselji i zapretio da bi Vučić, ako bi došao bez dozvole, prošao isto kao i Marko Đurić, prenosi Kosova pres.

"Neka proba bez dozvole, zna kako je to prošlo sa onim drugim (Markom Đurićem)", rekao je on.

Veselji je još rekao da, iako bude došao, Vučić nema šta da traži na jezeru Gazivode.

Ministar policije Nebojša Stefanović poručio je Kadriju Veseljiju da je Beograd razumeo pretnje koje je uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i upozorio ga da ne preduzima nikakve akcije protiv srpskog predsednika.

"Razumeli smo pretnje koje je Kadri Veselji uputio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i, ukoliko mu se bilo šta dogodi na Kosovu i Metohiji, znaćemo ko je odgovoran."

"Ne iznenađuje me što o Vučiću potpuno isto govore Veselji i Đilas, isto Haradinaj i Jeremić, Ljimaj i Sava Janjić, ali me brine što ćuti medunarodna zajednica i što pokušava da pravi lažnu jednakost, pozivajući, kako često kažu obe strane, na uzdržavanje od sukoba, među onima među kojima nikakve jednakosti u tom smislu ne može da bude", istakao je Stefanović u izjavi za Tanjug.

Želim da poručim Albancima na Kosovu i Metohiji, navodi Stefanović, da je Aleksandar Vučić taj koji želi mir.

"Ali je rukovodstvu Albanaca na KiM očigledno potreban neko u Srbiji ko bi pristao na ponižavanje Srba i naše zemlje, kao što su to imali do 2012. godine, pa, pošto im je sada jasno da sa Aleksandrom Vučićem to nije moguće, spremni su da se sa njim obračunaju najbrutalnijim varvarskim metodama", ističe on.

"Tražim Kadriju Veseljiju, ne zato što ga se plašimo, već zbog ukupnog mira i stabilnosti na Balkanu, da ne preduzima ništa protiv srpskog predsednika", upozorio je na kraju Nebojša Stefanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.