Vučićev govor za vlast istorijski, za opoziciju ništa novo

Izvor: N1 televizija, 10.Sep.2018, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučićev govor za vlast istorijski, za opoziciju ništa novo

Ne prestaju reagovanja na poruke iz govora srpskog predsednika u Kosovskoj Mitrovici. Predstavnici vlasti hvale Vučića, opozicija u govoru ne pronalazi ništa novo.

Izvor: N1

Dan nakon završene posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića severu Kosova ne prestaju reakcije, naročito na njegov govor u Kosovskoj Mitrovici.

Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti smatraju da njegove reči imaju istorijsku važnost, pogotovo za Srbe na Kosovu, međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << opozicija kaže da predsednik nije rekao ništa novo i da se radi o teatru i ispraznom cirkusu.

Dva najjača utiska, makar kada je reč o domaćoj javnosti, posle Vučićeve posete Kosovu svode sa na barikade Albanaca kako ne bi stigao do sela Banje i skoro jednočasovni govor na centralnom trgu u Kosovskoj Mitrovici.

Za prvi utisak ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nema sumnje ko je odgovoran, iako priznaje da nema dokaze za ono što tvrdi.

"Ja nemam dokaz sad da vam ga dam, ali potpuno je jasno i po izjavama i po ponašanju KPS-a i po svemu onom što je radio ceo bezbednosni aparat dole, jasno je da prištinske vlasti u ovom ili onom formatu su to organizovale”, kazao je Stefanović.

Ako se zanemare incidenti - za članove Vlade i skupštinske većine nema sumnje - poruke Vučićevog govora su poučne za predsednicu Vlade Anu Brnabić, snažne za Milovana Drecuna i posvećene budućnosti za Zoranu Mihajlović.

"Mislim da je veoma snažna poseta, govor koji je predsednik Vučić održao na brani Gazivode i u Kosovskoj Mitrovici je bio smiren, rekao bih krajnje jednostavan ali sa veoma uverljivim porukama”, ocenio je Drecun.

"Aleksandar Vučić zaista pomera granice u odnosu na druge političare. Neki političari u ovom regionu žive još uvek u prošlosti. Mi od prošlosti nemamo koristi. Ako se budemo razvijali, napredovali, onda je to naš dug i odgovor i ka prošlosti, ka prošlim generacijama, ali i ja našem narodu danas, sutra i u budućnosti”, kazala je Zorana Mihajlović.

Opozicija je očekivala više. Borko Stefanović iz Levice Srbije i nekadašnji pregovarač u Briselu misli da govor Aleksandra Vučića nije istorijski, ali i da nije pravi govor već je propaganda, kaže, isprazni cirkus.

"Mislim da Srbi nisu čuli u predsednikovom govoru nijedan nov elemement, ništa novo nismo čuli, opšta mesta. Čuli smo neke istorijske paralele, vrlo nezahvalne i vrlo opasne. I, sa druge strane, obećao je da će reći šta će raditi, a čuli smo 'ma pričaćemo, pregovaraćemo'”, istakao je Stefanović.

Da je Vučićev govor bio prazan smatra i bivši doplomata Vladeta Janković koji celu posetu naziva teatrom.

"Ništa nije rekao od svega onoga što već mesecima zavlači da kaže - šta znači to razgraničenje, šta znači to rešenje koje nagoveštava? Nije bilo ni reči o tome, a ako ćemo pravo - šta se pamti iz tog govora? Ono o Miloševiću, što ja mislim da je veliki gaf”, kazao je Janković.

Gaf koji bi u narednom periodu svakako mogao dodatno da pogorša ne tako dobre odnose u regionu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Ne stišavaju se reakcije na Vučićev govor u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: N1 televizija, 10.Sep.2018

Ne prestaju reagovanja na poruke iz govora srpskog predsednika u Kosovskoj Mitrovici. Predstavnici vlasti hvale Vučića, opozicija u govoru ne pronalazi ništa novo...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.