Vučić traži da se nađu krivci za bombaški napad

Izvor: Press, 05.Feb.2013, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić traži da se nađu krivci za bombaški napad

"Zahtevamo od međunarodne zajednice i njihovih organa da odmah pronađu one koji su bacili bombu na ovu srpsku kuću i teško povredili Milicu i Borivoja", rekao je Vučić.  Vučić je rekao da država Srbija ne samo da to zahteva od međunarodne zajednice nego će i pomoći sa svoje strane da se pronađe počinilac tog zločina.

"I nije važno da li je to uradio neki Albanac ili Srbin, važno je da tako težak zločin ne ostane nerasvetljen", istakao je Vučić, koji je povređenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << decu posetio u pratnji direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandra Vulina. On je rekao da što se tiče države Srbije da će ona u skladu sa zakonom preduzeti sve mere, a da to isto traži i od predstavnika međunarodne zajednice.

"Od ljudi koji su odgovorni za mir na KiM, jer tog mira očigledno nema, nažalost nema ga za našu decu", poručio je Vučić. Vučić je rekao da je uveren, a da je to čuo i od lekara, da će se Borivoje i Milica brzo oporaviti i da će strah i sve grozno kroz šta su prošli brzo zaboraviti.

"Povređena deca primljena su na odeljenje neurohirurgije bolnice u Tiršovoj. Njihovo stanje je stabilno, ali potencijalno veoma ozbiljno. Dečak je teže povređen sa dva gelera od kojih je se jedan nalazi u srednjem delu vrata, blizu vitatalnog krvnog suda koji na sreću nije oštećen", rekao neurohirurg dr Miljan Mihajlović. Prema njegovim rečima, drugi geler dečaka je pogodio u levu polovinu lica.

"Izgubio je dosta krvi i krvna slika mu je u granici normale, zbog čega će mu možda u narednom periodu zatrebati transfuzuija", rekao je dr Mihajlović. On je objasnio da zdravstrveno stanje dečaka može da bude otežano "kompromitovanjem disajnog puta" usled hematoma koji se nalaze na vratu.

Devojčicu je geler, kako je doda, pogodio u uho i ona nije toliko teško povređena. "Kada budemo sproveli kompletnu dijagnostiku, znaćemo kakve ćemo dalje korake da preduzmemo, odnosno da li je potrebna hirurska intervencija", zaključio je dr Mihajlović.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.