Vučić smatra da je oslobođen odgovornosti za svoja protivustavna dela

Izvor: KMnovine.com, 11.Okt.2018, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić smatra da je oslobođen odgovornosti za svoja protivustavna dela

Izjavom da narod želi "granicu sa Kosovom" a da nije želeo da prihvati "razgraničenje" Vučić je pokazao koliko sebe smatra iznad zakona, Ustava i lične dvostruke zakletve tokom stupanja na mesto Predsednika Srbije sa koga treba da odstupi što hitnijom ostavkom, smatra prof. Ljubomir T. Grujić


   
Ilustarcija: KM Novine    


Dr Grujić se putem KM Novina obratio direktno predsedniku Vučiću upozoravajući >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << ga na štetu i neustavnost svojih državničkih radnji:



Gospodine, 
koji ste izgubili legitimitet predsednika Republike Srbije i nastavljate da uzurpirate položaj i funkcije predsednika Republike Srbije,
Aleksandre VUČIĆU, 

Vaša sledeća izjava, prema donjem članku:
"U ovom trenutku nemam šta bih mogao da kažem. Mislim da je to fer i odgovoran pristup", je neistinita i neodgovorna.

Neistinita je jer Vi imate šta da kažete i  jedino što ima smisla da kažete jeste sledeće:

"Ja, Aleksandar Vučić, svojom slobodnom voljom, svestan svoje odgovornosti što sam delovao protivustavno i što ne izvršavam ustavne dužnosti, zbog čega narod nije prihvatio moje protivustavne predloge, podnosim neopozivu ostavku na položaj i funkcije predsednika Republike Srbije."

Vaša izjava je neodgovorna. Njome pokazujete ne samo da pokušavate sebe da predstavite kao čoveka koji je poštovao i poštuje narodnu volju i narodno opredeljenje zapisano u Ustavu, već nam govorite da ste toliko upropastili Srbiju i narod da ni kroz 15, 20, godina nećemo moći da nadoknadimo štete koje ste nam naneli. Vaša izjava dokazuje da Vi smatrate da ste oslobođeni odgovornosti za svoja protivustavna dela i za neizvršavanja ustavnih dužnosti predsednika Republike. Vi potpuno odbacujete svoju odgovornost za gaženje, odbacivanje, ne samo svoje ranije zakletve člana Vlade, već i Vaše dobrovoljne dvostruke predsedničke zakletve.


   
Dr Ljubomir T. Grujić    
U svoj mojoj tuzi izazvanoj Vašim upropašćavanjem, rasturanjem, naše države, ukidanjem slobode naroda, jačanjem okupatorskog režima, bahatom rasprodajom naših dobara, uzimanjem kredita, prihvatanjem protivustavnih zakona, rastućim finansijskim obećanjima posle svakog susreta s nekim članom porodice Soroš, itd., izražavam Vam i žaljenje što ste svoje talente i sposobnosti podredili svojoj neobuzdanoj karijeriskoj ambiciji po svaku cenu, i po cenu rasturanja države i ponižavanja naroda. Dovoljno je da Vas podsetim da ste u vojničkom stavu MIRNO prihvatili ponizno zabranu nekog službenika nelegitimne po Ustavu šćiptarske vlasti da ne možete da nastavite potpuno nenaoružan kretanje da bi ste posetili mesto na Kosovu i Metohiji gde Vas je narod očekivao! Zar Vam samo to, kao čoveku koji komanduje Vojskom Srbije, nije dovoljno da podnesete ostavku?

Vi govorite o tome da je to "fer". Vi dobro znate šta ta engleska reč "fer" znači. Čitam da ste bili godinu dana u Engleskoj na usavršavanju (istovremeno kada ste bili na odsluženju vojnog roka u Sarajevu!?). Zašto je onda zloupotrebljavate?

Pošto hoćete da budete "fer", i da nastupate odgovorno, onda treba da shvatite da ste u veoma velikom zakašnjenju s podnošenjem Vaše dobrovoljne neopozive ostavke.

S potpunim poštovanjem predsednika Republike Srbije,

Dr Ljubomir T. Grujić,
redovni profesor u penziji



KM Novinama je potrebna vaša podrška - KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2018 ::    Hvala na interesovanju


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.