Vučić se sastao sa Saracinom; Poseban osvrt na dijalog Beograda i Prištine FOTO

Izvor: B92, 30.Sep.2022, 12:20

Vučić se sastao sa Saracinom; "Poseban osvrt na dijalog Beograda i Prištine" FOTO

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim izaslanikom Vlade Savezne Republike Nemačke za države Zapadnog Balkana Manuelom Saracinom.

"Dobar sastanak sa Saracinom na kojem smo razgovarali o razvoju situacije u regionu sa posebnim akcentom na stanje na Kosovu i Metohiji, kao i o drugim aktuelnim pitanjima", napisao je Vučić na Instagramu.

"Posebno smo se osvrnuli na nastavak dijaloga Beograda i Prištine i na pripreme dokumenata i značaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samog sastanka u okviru Berlinskog procesa, kao i na ostvarivanje prava na četiri slobode – slobodno kretanje ljudi, robe, usluga i kapitala, a ponovio sam da je Srbija posvećena političkom dijalogu kao primarnom načinu rešavanja svih izazova na Balkanu, kao i da će nastaviti da štiti svoj teritorijalni integritet i suverenitet uz dosledno zalaganje za poštovanje međunarodnog prava", napisao je Vučić i dodao:

"Istakao sam da Srbija ceni i podržava Berlinski proces, kao format koji na konkretan način daje podstrek evrointegracijama Zapadnog Balkana."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić sa Saracinom o nastavku dijaloga Beograda i Prištine

Izvor: RTS, 30.Sep.2022

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim izaslanikom Vlade Nemačke za države Zapadnog Balkana Manuelom Saracinom sa kojim je razgovarao o nastavku dijaloga Beograda i Prištine i aktuelnoj situaciji u regionu. . Aleksandar Vučić je ponovio stav i poziciju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.