Vučić sa šefom indijske diplomatije o odnosima dve zemlje

Izvor: RTS, 08.Nov.2019, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa šefom indijske diplomatije o odnosima dve zemlje

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Republike Indije Subramanjamom Džaišankarom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji.
Vučić je poručio da je zahvalan na principijelnom stavu Indije po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

U saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vučićeve kancelarije za saradnju sa medijima navodi se da više od 70 kompanija iz Indije posluje u Srbiji, a postoji interes i mnogih drugih za investicije u Srbiji, naročito u oblasti poljoprivrede, IT industrije i turizma.
"Ukidanje viza za indijske državljane rezultiralo je značajnim povećanjem broja indijskih turista u Srbiji", istakao je predsednik Vučić.
Naglasio je da poseta indijskog šefa diplomatije ima poseban značaj imajući u vidu da je ovo prva poseta ministra spoljnih poslova Indije posle više od dve decenije i istakao da je Srbija ponosna na činjenicu da dve zemlje imaju dugu tradiciju međusobnih odnosa.
Vučić je Džaišankaru čestitao 150. godišnjicu od rođenja Mahatme Gandija, jednog od najznačajnijih političkih lidera i mislilaca koji je značajno uticao na međunarodne odnose u novije vreme. Predsednik Vučić uputio je pozdrave i poziv predsedniku Vlade Republike Indije Narendri Modiju da poseti Srbiju.

Ministar Džaišankar istakao je da je dalji svestrani razvoj ekonomske saradnje, kroz unapređenje trgovinske razmene i investicione saradnje, jedan od prioriteta u odnosima dveju zemalja, zaključuje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić i Džaišankar o odnosima dve zemlje i ekonomskoj saradn

Izvor: Večernje novosti, 08.Nov.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Republike Indije Subramanjamom Džaišankarom Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Republike Indije Subramanjamom Džaišankarom sa kojim je razgovarao o bilateralnim...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.