Vučić: Pomoć za građane Kosova i Metohije - nezaposlenima 200, deci po 100 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2021, 08:21

Vučić: Pomoć za građane Kosova i Metohije - nezaposlenima 200, deci po 100 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upoznao je danas predstavnike Srba sa Kosova i Metohije sa situacijom pred dolazak specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka, ali i najavio da će Srbija značajno novčano pomoći srpskom narodu na KiM i nastaviti da ulaže u važen projekte.

On je preneo da je predstavnike Srba sa KiM danas upoznao sa situacijom i pred dolazak Miroslava Lajčaka i nastavka razgovora u Brisleu.

Pomoć za građane KIM- nezaposlenima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << po 200, deci po 100 evra

Predsednik Srbije  najavio je da će posebnu finansijsku pomoć dobili svi građani koji žive na Kosmetu, i to nezaposleni po 200 evra, dok će svi zaposleni kao i svako dete dobiti po 100 evra.

"Dogovor je sa Kancelarijom za KiM da posebnu finansijsku pomoć uputimo ne onima koji su prijavljeni, nego onima koji žive na KiM", rekao je Vučić.

To, kako je rekao, znači da će petočlana porodica, u kojoj roditelji rade i imaju troje dece, dobiti 500 evra, a ako su roditelji nezaposleni 700 evra.

"Time želimo da pomognemo posebno siromašnom delu stanovništvu na KiM", rekao je Vučić.

"Razgovarali smo kako to ide, sa kakvim problemima se suočavamo, o bezbednosnim problemima na KiM, ali i o konkretnim projektima", rekao je Vučić posle sastanka sa Srbima u Kuršumliji.

Vučić je još jednom zahvalio srpskom narodu na KiM koji je na izborima, kaže, pokazao jedinstvo, koje ga nije uvek krasilo, jer su shvatili da je to jedini način da se izbore za svoje interese.

"Ako je 43.800 glasova bilo za Srpsku listu, a drugoplasirani, koji su pokušavali da unesu podelu u srpski narod, dobili 1.300 glasova, jasno je kakva je razlika i kolika je podrška Srpskoj listi i podrška jedinstvu i zajedništvu sa Srbijom", poručio je Vučić.

Kako je rekao, i pored toga što su neki ulagali mnogo novca u nastojanjima da podele srpski narod, jer su albanski politički lideri želeli tu podelu - nisu uspeli.

"A, radili su i preko Beograda, i preko nekih medija, ali nisu uspeli", rekao je Vučić.

Prethodno, Vučić je razgovarao sa predstavnicima Srpske liste, koja je u srpskim sredinama ostvarila ubedljivu pobedu na nedavnim vanrednim parlamentarnim izborima na KiM.

Zatim je usledio sastanak kojem pored direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića, predsednika i potpredsednika Srpske liste Gorana Rakića i Igora Simića, prisustvuju i predsednici privremenih organa u 10 opština sa većinskim srpskim stanovništvom na KiM, kao i predstavnici zdravstvenih ustanova na KiM.

Vučić oduševljen lepotama Srbije

Predsednik Srbije podelio je danas sa pratiocima na Instagramu oduševljenje lepotama Srbije.

To je objavljeno na instagram profilu "budućnostsrbijeav", uz fotografiju predsednika iz helikoptera, na putu ka Kuršumliji, gde će se danas sastati sa Srbima sa KiM.

"Na putu za Kuršumliju gde ću se sastati sa Srbima sa Kosova i Metohije. Važan dan i važni razgovori. Ipak, ne mogu a da ne podelim sa vama oduševljenje lepotama naše zemlje, koje se, valjda, najbolje vide iz helikoptera. Napred Srbijo!", napisano je uz fotografiju predsednika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik danas u kasarni u Kuršumliji: Vučić se sastaje sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2021

Sastanak će biti održan u 11.00 u kasarni "Toplički ustanak"..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije...u Kuršumljiji, saopšteno je iz Službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.