Vučić sa Bin Zajedom o Kosovu, regionu, jačanju saradnje

Izvor: B92, 11.Dec.2018, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa Bin Zajedom o Kosovu, regionu, jačanju saradnje

Abu Dabi -- Predsednik Aleksandar Vučić sastao se u Abu Dabiju sa princom prestolonaslednikom UAE šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom.

Vučić je sa njim razgovarao o načinima jačanja saradnje u oblasti ekonomije, trgovine i razvoja, kao i o aktuelnim regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa.

Predsednik Vučić je rekao da je saradnja sa UAE od najvećeg značaja za Srbiju, s obzirom na napredak koji ta zemlja ostvaruje u svim oblastima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao i sve važnije mesto koje zauzima na međunarodnoj sceni.

Dvojica sagovornika su se dogovorila da zajednički rade na unapređenju ekonomskog, a posebno investicionog partnerstva dveju zemalja.

U razgovoru je izraženo zadovoljstvo zbog velikog napretka projekta Beograd na vodi, kao i zbog nastavka saradnje kroz ulaganje Etihada u Er Srbiju.

Vučić i šeik Mohamed razmotrili su i moguće buduće projekte u oblasti energetike i poljoprivrede, kao i obrazovanja.

Predsednik Srbije obavestio je šeika Mohameda da istrajavanje Prištine na taksama na robu iz centralne Srbije, kao i na formiranju vojske tzv. Kosova, izaziva veliku zabrinutost Srbije za budućnost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

On je zamolio šeika Mohameda da svojim uticajem u različitim međunarodnim krugovima obezbedi podršku za rešavanje problema mirnim putem.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.