Vučić Prištini: Neće da može- slede oštre mere!

Izvor: Mondo, 24.Maj.2019, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić Prištini: "Neće da može"- slede oštre mere!

Predsednik Srbije posle sastanka sa kosovskim Srbima: Mere protiv Prištine posle Pariza..."Neće im lako pasti"!

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa političkim predstavnicima Srba i najznačajnijih institucija Srbije na Kosovu i Metohiji. Kaže da neće biti nastavljen dijalog dok Priština ne ukine takse nametnute Srbiji.

Predsednik je rekao da je Srbija kao odgovor na uvođenje na ponašanje Prištine pripremila >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "jake mere", ali da će sa njima sačekati do posle sastanka u Parizu sa Angelom Merkel i Emanuelom Makronom.

"Spremili smo mere. Gledaćemo da ne pogode Srbe na KiM, zato su one ograničene, ali vrlo snažne i oštre. Nećemo ići s njima dok se ne završi sastanak u Parizu", rekao je Vučić.

Kaže da će jegov zadatak u Parizu biti da upozna predstavnike Evrope, Merkelovu i Makrona, o odgovoru Srbije posle devet meseci anticivilizacijskih taksi, rezolucije o tzv. genocidu, formiranju vojske, nesprovođenju Briseskog sporazuma od strane Prištine.

"Ukinite takse, razgovaraćemo o čemu hoćete. Ukoliko se ne povedete javnim pravom, nema razgovora. To će biti i poruka kancelarki Merkel, pri susretu", rekao je predsednik.

Vučić je rekao i da Srbija zna da su jedinice ROSU u pripravnosti i pozvao je međunarodnu zajednicu da spreči nameru da hapse Srbe.

Na pitanje albanskog novinara da su predstavnici Srpske liste najaviljivali da ponovo neće ući u vlast i šta im je na to rekao, Vučić je odgovorio:

"Rekao sam Srbima da rade svoj posao pa polako...Neće vam lake naše odluke biti. Znam da mnogi na KIM čekaju naše fatalne greške da se dočepaju severa, ali kako se kod nas na jugu kaže - Neće da može", rekao je Vučić.

Predsednik je ranije danas razgovarao sa Srbima nakon što su kandidati Srpske liste ubedljivo pobedili na izborima za gradonačelnike četiri srpske opštine na KiM, a pre sednice Skupštine Srbije o Kosmetu.

Sastanku u Palati Srbija prisustvovalo je oko 140 predstavnika Srba, kao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i generalni sekretar predsednika Nikola Selaković.

Nakon tog poteza prištinskih vlasti, koji je osudila i međunarodna zajednica, predstavnici Srpske liste izašli su iz svih institucija na Kosmetu, a prekinut je i dijalog u Briselu.

Beograd uvodi kontramere Prištini?

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić se sastao sa Srbima sa KiM

Izvor: RTV Pink, 24.Maj.2019

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa političkim predstavnicima Srba i najznačajnijih institucija Srbije na Kosovu i Metohiji, a a tema razgovora biće dalji zajednički koraci u odnosu na aktuelnu situaciju na KiM.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.