Vučić razgovarao sa šefom diplomatije Tadžikistana

Izvor: RTS, 30.Jan.2020, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić razgovarao sa šefom diplomatije Tadžikistana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ministra spoljnih poslova Republike Tadžikistan Sirodžidina Muhridina, prvog šefa diplomatije te zemlje koji posećuje Beograd i to u godini kada dve zemlje obeležavaju dvadesetpetogodišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa.
Predsednik Vučić je rekao da je Srbija zahvalna Tadžikistanu na tome što ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poštujući teritorijalni integritet i suverenitet naše zemlje, saopšteno je iz Predsedništva.

"Srbija će čuvati veze sa prijateljskim zemljama poput Tadžikistana, uz međusobnu podršku u različitim međunarodnim forumima. Razvijaćemo saradnju u oblastima u kojima za to postoje realne mogućnosti i obostrani interes, i ta saradnja će postajati sve važnija za nas", rekao je Vučić.
Predsednik Srbije je izrazio nadu da će intenziviranje političkog dijaloga ubrzati i razvoj ekonomske saradnje, te je uputio poziv predsedniku Emamoliju Rahmonu i drugim tadžikistanskim zvaničnicima da posete Srbiju.
Ministar Muhridin je preneo pozdrave predsednika Rahmona, njegove najbolje želje za napredak Srbije i poziv predsedniku Vučiću da poseti Tadžikistan.
Dvojica sagovornika su se saglasili da mogućnosti za saradnju postoje u mnogim oblastima, kao što su poljoprivreda, vodoprivreda, tekstilna industrija, farmacija, rudarstvo i energetika, uz prethodno stvaranje ugovorno-pravne osnove kao jednog od preduslova za unapređenje ekonomske saradnje.
Predloženo je da ta saradnja bude podstaknuta i formiranjem Međuvladine komisije za trgovinsku i ekonomsku saradnju.
Ministar Muhridin je predložio i jačanje veza u oblasti turizma, kulture i obrazovanja, radi boljeg upoznavanja dvaju naroda. Imajući to u vidu, predsednik Vučić predložio je da tadžikistanski studenti koriste stipendije iz programa "Srbija i svet".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić zahvalio Tadžikistanu što ne priznaje nezavisnost Kosova

Izvor: Danas, 30.Jan.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas Tadžikistanu što ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, čime poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.