Vučić predsednik:  Za ovo su potrebna dela, ne reči

Izvor: Prva.rs, 31.Maj.2017, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić predsednik: Za ovo su potrebna dela, ne reči

Sednicu je otvorila predsednica parlamenta Maja Gojković, koja je pozdravila sve goste i poslanike, a zatim je, po protokolu, pročitala rezultate izbora na osnovu kojih je Vučić postao predsednik Srbije.
Predsednica parlamenta zatim je pozvala novog predsednika da ustane, dođe do govornice i položi zakletvu nad Ustavom Srbije.

"Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Kosovo i Metohiji kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti", zakleo se Vučić.
Nakon toga intonirana je himna Srbije.
Vučić je dočekan aplauzima, a najduži je bio onaj nakon polaganja zakletve.
Novi predsednik Srbije je pozdravio sve prisutne, poslanike, članove Vlade koju je vodio, goste, predstavnike SPC, diplomatskog kora, najviše zvaničnike Republike Srpske, a sada već bivšeg predsednika je pozdravio imenom.
"Stojim pred vama, Srbijom, svim njenim građanima i više mi je nego jasno da koliko god da sam se pripremao, a jesam se pripremao, čitav politički život, da je teško da nađem reči da sažmem i objasnim i strah i nadu koje osećam preuzimajući za sebe svetu dužnost. Za to da budem predsednik potrebna su dela, a ne reči, a konačna ocena će biti izrečena kada budem završio ovu dužnost. Želim da se zahvalim svim prethodnim predsednicima, a posebno predsedniku Nikoliću i to ne kurtoazno, već jer je podržao najteže poteze Vlade", rekao je Vučić.
On je, na početku svo govora, izjvio da dosadašnjem predsedniku Tomislavu Nikoliću želi mnogo uspeha, a zatim je se osvrnuo na to da je sa iste govornice u protekle tri godine predstavljao rad Vlade koji je bio preobiman.
"Danas ću izneti par naznaka kojih ću se držati kao predsednik, nastojeći da menjam sebe i Srbiju i da ohrabrim građane da Srbija postane bolja, a mi srećniji i zadovoljniji", rekao je Vučić.
Taj posao, prema njegovim rečima, neko mora da počne i da uhvati zalet, a taj neko nema pravo da se bavi sobom već treba da bude spreman da podnese žrtvu.
"Kao i pre tri godine nemam sumnju u to šta treba da uradim za Srbiju, njenu budućnost", kazao je Vučić i dodao da je svestan da mora da uradi sve a da za uzvrat ne dobije ništa. To je najveći račun koji narodu moram da podnesem, pred našom decom i njihovom decom, istakao je novi predsednik Srbije i dodao da, koliko god da želi sigurnu i jaku Srbiju to ipak ne može sam nego mu treba volja i energija svakog građanina. "Potrebno nam je svima zajedništvo, oslobođeno dnevnih, partijskih i ideoloških razlika. I ja ću na tome raditi", kazao je Vučić i dodao: "Politički sam se ostvario, iživeo sve ambicije, oborio sve izborne rekorde i nema šta da dohvatim na tom političkom nebu, ali to zajedništvo potrebno je Srbiji i svakom čoveku u njoj."
Izvor: b92.net

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.