Vučić o protekloj nedelji: Jedinstvo nam je preko potrebno u borbi za očuvanje Kosova i Metohije VIDEO

Izvor: B92, 18.Sep.2022, 23:49

Vučić o protekloj nedelji: "Jedinstvo nam je preko potrebno u borbi za očuvanje Kosova i Metohije" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio je se na svom zvaničnom "Instagram" nalogu.

Vučić je istakao da je "jedinstvo" reč koja je obeležila prethodnu nedelju, a da nam upravo ono potrebno u borbi za očuvanje našeg Kosova i Metohije.

Predsednik je istakao i da mu je bila velika čast da uruči orden premijeru Mađarske, Viktoru Orbanu, i da su odnosi između dve zemlje dostigli najviši nivo.

"Kada bih birao reč koja je obeležila nedelju za nama, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izabrao bih jedinstvo jer samo ujedinjeni mi Srbi možemo sve, možemo pobediti, stići do slobode i biti svoj na svome.

Obeležavanje Dana jedinstva, slobode i nacionalne zastave bio je trenutak da se podsetimo suštine našeg postojanja koje je zagarantovano samo ako se svi udružimo i slobodu i mir čuvamo pod jednom zastavom, našom najlepšom srpskom trobojkom!

Jedinstvo nam je preko potrebno i u borbi za očuvanje našeg Kosova i Metohije i zato sam od Narodne skupštine Republike Srbije zatražio da po ovom pitanju po strani ostavimo sve partijske razlike i odgovorno krenemo u rešavanje ovog ključnog nacionalnog pitanja.

Velika čast je bila uručiti premijeru Viktoru Orbanu orden za sve što je učinio i što čini za razvoj saradnje Republike Srbije i Mađarske. Odnosi naše dve zemlje su dostigli najviši nivo i nadam se da ćemo nastaviti u istom smeru", napisao je Vučić.

Podsećamo, predsednik će u sredu, 21. septembra govoriti na 77. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEDELJA SA PREDSEDNIKOM: Kada bih birao reč koja je obeležila nedelju za nama, izabrao bih JEDINSTVO (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2022, 07:50

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio je se na svom zvaničnom "Instagram" nalogu istakavši da je "jedinstvo" reč koja je obeležila prethodnu nedelju, a da nam upravo ono potrebno u borbi za očuvanje našeg Kosova i Metohije...Predsednik je istakao i da mu je bila velika čast da uruči orden...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.