Vučić o pregovorima sa Prištinom: Svi hoće da Srbija prizna nezavisnost Kosova

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2020, 21:41

Vučić o pregovorima sa Prištinom: Svi hoće da Srbija prizna nezavisnost Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da će Srbija u nekom trenutku biti pritisnuta u pregovorima o Kosovu i Metohiji, ali i poručio da će zaštititi zemlju, a ne sebe.

- Oko KiM svi hoće da Srbija prizna nezavisnost. Ako ne odemo na razgovore, bićemo prokazani. U nekom momentu ćemo biti pritisnuti. Ja sam politički veteran i znam kakve su posledice po mene, ali zaštitiću zemlju, a ne sebe - kazao je on za RTS.

Rekao je da neće dozvoliti, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i ne interesuje ga, kako kaže, što neko protestuje.

- Mene interesuje volja naroda, a ne volja sile i nasilnika. Neću da se dodvoravam nikome - podvukao je on.

Vučić je podsetio da je danas 10 godina od kada smo izgubili pred Međuanrodnim sudom pravde.

- Neću da mi drže predavanja oni koji su odgovorni, meni i ljudima koji se bore. Potcenjuju našu delegaciju. Tamo je otišao direktor Vojne obaveštajne agencije general Vladiša Vladisavljević. Ne zna on, koji ima ogromno iskustvo? Ti ljudi se bore za Sbriju na svakom mestu, koraku, borimo se vezanih ruku, ne spreda vezanih, već pozadi, I tako se borimo i sa svim tim - rekao je on.

Vučić je upitao da li neko misli da se može više.

- Je l' treba da odemo tamo pa da svakog dana citiram Lazara. Otiđite pa pokažite dokle ste doveli Srbe. Pa, kada dođe vreme videćemo ko je bio Lazar, a ko se drugačije ponasao - naglasio je on.

Vučić je poručio samo da oni u čije je vreme Kosovo proglasilo nezavisnost ne govore šta treba da se radi, u čije vreme je Međunarodni sud pravde doneo takvu odluku, u čije vreme je ubijen Ranko Panić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.