Vučić o Interpolu: Osnažena pozicija Srbije, bez euforije

Izvor: Vesti-online.com, 20.Nov.2018, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o Interpolu: Osnažena pozicija Srbije, bez euforije

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da je odbijanje ulaska Kosova u Interpol pobeda male, prkosne i ponosne zemlje koja govori da je Srbija osnažila svoju poziciju, ali da zbog toga ne smemo da budemo euforični.

- Srbija nije zemlja koju je lako pobediti, poniziti i pregaziti - rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu i zahvalio svim zemljama koje su glasale protiv i bile uzdržane.

On je rekao da je ovo uspeh, ali da Srbija ne sme svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << budućnost da zasniva na prikosu i inatu, već na racionalnom pristupu.

- Srbija mora da želi kompromis i da razume kakvi su odnosu u svetu, da razmišlja o svom ekonomskom napretku i koja ne sme ovu prilku da koristi ni da ponižava ni da nipodaštava prištinsku stranu, ni sve one koji su iz petnih žila pokušavali da pomognu prištinsku stranu - rekao je Vučić.

On je naveo da smo bili umereni optimisti i nadali smo se dobrom rezultatu, a da je rezultat o prijemu takvozvanog Kosova za Srbiju veoma dobar, što govori kakvo je raspoloženje u svetu.

- Ponosan sam na borbu Sribje, male zemlje bez mnogo novca i moći u svetu, koja je uspela da se izbori protiv najmoćnijih sila sveta i da pokaže koliko je vredno čuvati svoj integritet i nezavisnost - rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Ne treba ponižavati Prištinu

Izvor: B92, 20.Nov.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je odbijanje zahteva Kosova za članstvo u Interpolu uspeh "male, prkosne i ponosne zemlje"...On je dodao da zbog toga ne treba biti euforičan i ponižavati Prištinu..."Ovo je uspeh male, prkosne i ponosne zemlje, koja ne sme svoju budućnost da zasniva...

Nastavak na B92...

Vučić: Ne smemo da budemo euforični i da ponižavamo Prištinu

Izvor: N1 televizija, 20.Nov.2018

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je, nakon glasanja u Interpolu na kom Kosovo nije dobilo potrebnu većinu za ulazak u tu organizaciju, da je ovo pobeda jedne male zemlje koja je sačuvala svoj integritet, ali da ne treba koristiti ovu priliku da se ponizi prištinska strana. Prištinu je pozvao da...

Nastavak na N1 televizija...

Kosovo nije prošlo u Interpol

Izvor: EurActiv Srbija, 20.Nov.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 20. novembra da je odbijanje zahteva Kosova za članstvo u Interpolu uspeh "male, prkosne i ponosne zemlje", ali da zbog toga ne treba biti euforičan i ponižavati Prištinu. Vučić je pozvao kosovske Albance da ishod glasanja u Generalnoj skupštini...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.