Vučić nikad zabrinutiji zbog rezultata istraživanja

Izvor: B92, 26.Nov.2018, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić "nikad zabrinutiji" zbog rezultata istraživanja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da nikad nije bio zabrinutiji jer "istraživanja pokazuju da građani Srbije podržavaju održavanje statusa kvo na KiM".

On je istakao da je to, po njegovim rečima, "nemoguće stanje".

"Vidim da Srbi i građani Srbije ne žele rešavanje problema na Kosovu i Metohiji, a čini mi se da ne razumemo sa čim se suočavamo. Istraživanja kažu da bi građani najviše voleli da ostane status kvo, a to je nemoguće stanje. Ko vam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << garantuje da ćete zadržati status kvo, to ne žele ni Evropa, ni svet, ni Albanci kojih ima 91-92 odsto na Kosovu i koji već imaju potvrđenu državnost od Zapada", rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbiju.

On je kazao da dobro razume šta mu narod poručuje, ali i dodao da se ne upravlja time već onim što vidi i zna, a kako je rekao, bolje vidi zbog mesta na kom se nalazi.

"Pitanje je šta ćemo raditi ako dođe do nekog sukoba, zato sam govorio sve vreme da nađemo kompromis. Bila je to moja borba kao Davida pred Golijatom koji se zove ceo Zapad i Albanci. Borim se da dobijemo nešto za Srbiju i srpski narod, nisam bio na domak tome da dobijemo nešto, ali su neki počeli da nas slušaju, ali ne i u Srbiji", kazao je Vučić.

On je naveo i da podrška građana ulasku Srbije u EU "nikad nije bila niža" što je kako je rekao, posledica činjenice da ona "nije pravična prema nama" i što se ne ponaša "apsolutno neutralno u odnosu prema Albancima i nama".

"Moramo da se borimo da ostanemo na evropskom koloseku, jer voz ne može da ide van šina. Potrebna nam je politika da budemo tvrdi da nešto pokušamo da vratimo i da ne izgubimo ništa što nikada nismo gubili", rekao je Vučić.

On je naveo da je danas popodne imao težak razgovor sa "nekim ljudima u Evropi" i dodao da neće pristati na ucene i pritiske da razgovara o predaji Gazivoda.

"Imaju puno predloga, samo nemaju da Albanci spuste takse... Ima i drugih ideja, prepuni su ideja, ali ja nisam spreman da slušam to", kazao je Vučić.

On je rekao da je Albancima Amerika "i mama i tata, a ostalo su im strine i tetke, Engleska, Francuska i Nemačka" i dodao povodom posete predsednika Kosova Hašima Tačija Americi da nije morao ni da ide tamo, jer će uvek dobiti podršku.

"Mi se borimo, imamo podršku Kine, Rusije, nekoliko zemalja. A da li je to dovoljno? Teška je naša pozicija, trudimo se da održimo poziciju na tabli, makar da imamo remi", rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić za RTS: Moja borba za Kosovo kao borba Davida protiv Golijata

Izvor: RTS, 26.Nov.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u intervjuu za RTS još jednom rekao da je nemoguće održavanje statusa kvo na Kosovu. Zabrinut je zbog istraživanja koja pokazuju da se građani Srbije većinski zalažu za održavanje zamrznutog konflikta. Moja borba je kao borba Davida pred Golijatom,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.