Vučić sa mladim sportistima iz kampa Srbija te zove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2021, 04:58

Vučić sa mladim sportistima iz kampa "Srbija te zove"

Predsednik Aleksandar Vučić ugostio je danas mlade sportiste sa Kosova i Metohije, iz Republike Srpske i dijaspore, učesnike kampa "Srbija te zove 2021", poručujući im da je je Srbija njihova otadžbina.

Na prijemu u Palati Srbija bilo je više od 200 dece, a među njima i Jovana Janićijević iz Kosovske Mitrovice koja je predsedniku Vučiću uručila prigodan poklon - majcu sa potpisima svih kampera.

"Hvala Vam u ime svih članova kampa što ste mogli da dođete >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se družite danas sa nama", rekla je Jovana.

Dečaci iz Skadra Aram i Regi Sukaj uručili su predsedniku Srbije sliku Skadra.

Predsednik Vučić je istakao da je posebno srećan danas što može da bude sa decom iz sveta, Evrope i regiona.

"Mnogo sam srećan što mogu da vidim našu decu iz dijaspore, iz svih zemalja regiona, iz naše zemlje sa Kosova i Metohije, od Franfurta do Kijeva, i od Amerike do Australije. To je posebna čast i prilika da ih upoznamo sa Srbijom i Beogradom", rekao je Vučić,

Predsednik im je poručio da je Srbija njihova otadžbina.

"I uvek će to da bude. A mi se nadamo da ćete u nju da donesete znanje i ljubav i da sve što mislite i radite, osim za sebe i svoje porodice, uvek činite i za Srbiju", rekao je Vučić.

Razmenio je sa njima, koji kako kaže, u kampu igraju fudbal, odbojku, košarku, rukomet i tenis, i utiske o Olimpijskim igrama koje su u toku, i to da trenutno neke zemlje iz regiona imaju više medalja od Srbije,ali poručio da će se tek videti kakva je Srbija velesila u sportu.

"Da sačekamo kraj OI, pa da prebrojimo medalje, pa da vidite da je Srbija prava sportska velesila", rekao je Vučić.

Mladima je poručio da život nije uvek jednostavan, ali je važno da uvek budu borbeni, vredni, marljivi, posvećeni, da se i u sportu i u životu uvek bore i da znaju da, kao što nemaju rezervnu porodicu, nemaju ni rezervnu otadžbinu.

"Uvek je volite. Dobrodošli u Beograd, volite ga kao što Beograd i Srbija vole vas", poručio im je predsednik Srbije.

U okviru beogradskog kampa "Srbija te zove 2021", koji je besplatan, učestvuju srpska deca uzrasta od 12 do 15 godina sa Kosova i Metohije, iz Italije, Švajcarske, Nemačke, Republike Srpske, Crne Gore, Albanije...

Školarci su smešteni u Domu učenika srednjih škola patrijarh Pavle, gde uz trenere imaju priliku da poboljšaju svoje veštine u pet olimpijskih sportova - tenisu, rukometu, košarci, fudbalu i odbojci.

Osim sportskih aktivnosti, za njih su organizovani časovi srpskog jezika i istorije, ali i posete Zološkom vrtu, Kalemegdanu, stadionima Crvene zvezde i Partizana, hramu Svetog Save na Vračaru...

Za decu će, između ostalog, biti organizovan i prijem u Starom dvoru.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić odgovorio: Belivuk nije bio član SNS VIDEO

Izvor: B92, 27.Jul.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da Veljko Belivuk nije bio član Srpske napredne stranke, ali da ne razume zašto se o tome priča..."Kakve ima veze? Nisam shvatio smisao. Mi imamo u ovom trenutku između 400.000 i 500.000 članova, da li mislite da niko neće počiniti neko krivično delo?...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.