Vučić razgovarao sa predstavnicima Srba sa KiM FOTO

Izvor: B92, 21.Avg.2022, 08:11

Vučić razgovarao sa predstavnicima Srba sa KiM FOTO

Sastanak predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije završen je nakon razgovora koji je trajao oko sat vremena.

Na sastanak su pozvani svi politički i institucionalni predstavnici Srba sa KiM, zvaničnici Srpske liste, svi srpski gradonačelnici, načelnici okruga, kao i direktori bolnica.

Predsednik Vučić preneo je Srbima sa KiM tok i rezultate poslednje runde dijaloga na najvišem nivou održane u četvrtak u Briselu.

Sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Palati Srbija prisustvovali su premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednici Srpske liste Igor Simić, Dalibor Jevtić, Milan Radoičić gradonačelnici sa severa KiM, predstavnici institucija...

Nakon razgovora sa Srbima sa KiM, predsednik Vučić će se obratiti javnosti, što će biti njegovo prvo obraćanje nakon poslednje runde dijaloga Beograda i Prištine, koja nije donela rezultat.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković najavljujući današnje obraćanje predsednika, rekao je da će to biti "jedno njegovih od najznačajnijih obraćanja", u kojem će govoriti o ponašanju Aljbina Kurtija u Briselu kao i o aktuelnoj situaciji, dijalogu, predlozima.

Privremene vlasti u Prištini od 1.septembra primeniće mere, koje su odlozile na zahtev SAD sa 1.avgusta, a koje se tiču preregistracije vozila na kosovske tablice i srpskih ličnih dokumenata za ulazak na Kosovo.

Obraćanje je zakazano za 13.30 i mogli ste ga pratiti uz TV Prva i B92.net.

Podsetimo, predsednik Vučić poručio je u četvrak iz Brisela, gde je učestvovao u razgovorima Beograda i Prištine, da je to bio težak dan za Srbiju i naglasio da će nastaviti da se bori za mir i stabilnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.