Vučić: Slučaj Mitrović pokazaće ko odlučuje na Kosovu

Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2017, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Slučaj Mitrović pokazaće ko odlučuje na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao da vlasti u Prištini, i da hoće, mada nije siguran da žele, ne mogu da ispoštuju dogovore iz dijaloga.

Razlog su, kako kaže, pritisci Samoopredeljenja Aljbina Kurtina. Vučić je dodao da će Srbija insistirati na slučaju Mitrović, koji je trebalo da pokaže ko odlučuje na Kosovu.

- Mi smo u stanju da uradimo sve što smo se dogovorili i poštujemo dogovore, a za njih sve i da hoće, a nisam siguran u to, mislim da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nisu u stanju - kazao je on novinarima u Majdanpeku.

Upitan koga će da podrže Srbi na Kosovu rekao je da je to teško pitanje jer se sve političke stranke zalažu za očuvanje trenutnog stanja, odnosno jednostrano proglašenu nezavisnost, a posle za odlučivanje o ujedinjenju sa Albanijom, dok Samoopredeljenje kao prvu tačku u svom programu i ima za cilj Veliku Albaniju.

- U toj političkoj atmosferi, pod pritiskom Samoopredeljenja, pitanje je da li stvarno verujete da mogu da isporuče nešto - kazao je Vučić.

Istakao je da će Srbija insistirati na slučaju Mitrović, ocenjujući da ta vrsta ponižavanja ne dolazi od Albanaca, već je predstava za neke druge, koja je trebalo da pokaže ko odlučuje na Kosovu.

- Kao da ne znamo ko ima tamo vlast od agresije NATO. Tražićemo argumente i borićemo se. Posle izvesnog vremena morate da izadjete sa argumentima ili da se povučete. Verujem u snagu naših argumenata i istinu - rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.