Vučić: Pregovori nisu pregovori ako se ne završe kompromisom

Izvor: N1 televizija, 26.Apr.2018, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Pregovori nisu pregovori ako se ne završe kompromisom

Predsendik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je osnovni problem koji Srbija ima u pregovorima sa Kosovom to što ima posla sa silom, za koju je kosovska nezavisnost gotova stvar.

On je u intervjuu za nedeljnik Ekspres, kazao da je premijer Kosova Ramuš Haradinaj samo glasnogovornik, i to ne Kosova i albanskih ideja, nego pre svega onoga što Amerika želi i hoće da sprovede.

"Hajde da ne zaboravimo koliko bi Haradinaj istinski bio hrabar da nema iza sebe, verovatno >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << najvećeg 'mangupa' na svetu, onog koji nas je - on, a ne Haradinaj i OVK - i pobedio 1999. godine i koji jeste i autor i realizator kosovske nezavisnosti", rekao je Vučić.

Predsednik je kazao da Srbija hoće pregovore i da nikada neće odustati od njih, ali da neće pristati da ne dobije ništa.

"Da budemo zarobljenici, da se plašimo i zato pristajemo, da ne dobijemo ništa, e, to ne može. I to mogu da kažem, i Haradinaju i onima iza njega", izjavio je Vučić i dodao da "pregovori nisu pregovori ako se ne završavaju kompromisom".

Vučić je ocenio da bi sve ostalo, sem kompromisa, bila prisila, protivpravna, ali i bez dugoročnih obavezujućih posledica.

 Upitan da li je neka strana u pregovoru pomenula cifru, Vučić je kazao da nije.

"Previše sve ovo dugo traje da bi bilo ko dobio ili izgubio na taj, amaterski način... Vrednost je u oba slučaja previše velika da bi se odredila bilo kakvim brojevima", kazao je Vučić i dodao da je vrednost Srbije Kosovo.

"Neću, na kraju, da dozvolim da naša vrednost ne vredi ništa. A Kosovo jeste naša vrednost, jeste nešto što je neprocenjivo, jeste mesto naše kulture, spomenika, istorije", izjavio je predsednik.

Kako je kazao, jedini njegov problem je činjenica da ne želi da tu vrednost, vrednost Kosova, meri životima.

"Posebno ne životima Srba sa Kosova, ali ni životima svih drugih građana Srbije", rekao je Vučić.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Srbija u pregovorima sa Kosovom ima posla sa silom

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Apr.2018

Predsendik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je osnovni problem koji Srbija ima u pregovorima sa Kosovom to što ima posla sa silom, za koju je kosovska nezavisnost gotova stvar...On je u intervjuu za sutrašnje izdanje nedeljnika Ekspres, kazao da je premijer Kosova Ramuš Haradinaj samo glasnogovornik,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

VUČIĆ: Haradinaj je samo glasnogovornik svega onoga što Amerika želi i hoće da sprovede

Izvor: Kurir, 27.Apr.2018, 00:17

Vučić smatra da je prvi i osnovni problem u pregovorima činjenica da, kako kaže, imamo posla sa ljudima, sa silom, za koju je kosovska nezavisnost gotova stvar

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.