Izvor: Nezavisne Novine, 23.Feb.2018, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nije smak sveta ako nema kompromisa, ali će Srbi i Albanci izgubiti mnogo

SOFIJA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija pokušati da dođe do kompromisa za rješenje Kosova, po kojem bi obje strane bile podjednako nezadovoljne, a ako to ne bude slučaj, neće biti smak svijeta, osim što bi i Srbi i Albanci mnogo toga izgubili u budućnosti.

Vučić najavio je da će Beograd nastaviti dijalog sa Prištinom i da je moguće doći do kompromisnog rješenja.

On je to rekao na konferenciji za novinare nakon sastanka u Sofiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sa predsjednikom Bugarske Rumenom Radevim koji je ocijenio da dijalog nema alternatvu i da je potrebno naći mirno rješenje za sve probleme.

Vučić je istakao da se nada kompromisu i da zato vjeruje u kompromis.

"Isto ću reći i Žan Klod Junkeru i nadam se da će razumeti. Moliću ih da s vremena na vreme ne samo čuju, već i da slušaju ono što govori Srbija, jer samo tako možemo doći do rešenja i kompromisa", rekao je Vučić.

On se zahvalio Bugarskoj na podršci Srbiji na evropskom putu, dodajući da je 2025. godina za Beograd ambiciozan cilj.

"Daćemo sve od sebe da ispunimo kriterijume, iako mi imamo i dodatni, koje druge države nisu imale", rekao je Vučić ponavljajući da Srbija treba da riješi pitanje Kosova i Metohije.

(N1)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.