Vučić: Nemamo nijedno rešenje za Kosovo na vidiku

Izvor: Radio 021, 26.Jul.2018, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nemamo nijedno rešenje za Kosovo na vidiku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u razgovoru sa predstavnicima Srba sa Kosova rekao da Beograd nema nijedno rešenje za Kosovo na vidiku.

"Rekao sam im da mi nemamo nijedno rešenje na vidiku. Trudimo se da pronadjemo neki zajednički imenitelj. Ni sa čim neću izaći pred javnost u Beogradu, dok sa vama ne razgovaram, sa vama koji ste dobili 80 odsto glasova, koji ste meni na Kosovu i Metohiji doneli 85 odsto", rekao je Vučić za Radio-televiziju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Srbije.

Naveo je da je njegova izjava da će ako ne dodje do razgraničenja sa Albancima za 40 godina Srbija morati da brani Vranje bila optimistična.

"Ta izjava je bila optimistična, doći ćemo u tu situaciju za 20 godina. Imate iznad Pržara, sela nedaleko od Vranja, znam njihove (albanske) namere. Demografija nije na našoj strani. Oni su mnogo motivisaniji od nas Srba da štite ono što bi smatrali svojim", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Srbija ima priliku da ne izgubi sve, već da dobije nešto i da Srbiji niko ne nudi podelu Kosova, niti će joj je neko dati. Dodao je i da će se u septembru obratiti naciji.

Autor: Beta
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.