Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Dec.2018, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nemam o čemu da razgovaram sa predstavnicima Prištine

Predsedik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da nema ništa u vezi sa rešavanjem kosovskog pitanja da ponudi građanima, jer nema o čemu da razgovara sa predstavnicima Prištine, koji svakodnevno donose mere protiv srpskog naroda.

"Ja nemam šta da ponudim građanima Srbije, jer nemam o čemu ni da razgovoram sa ljudima koji svakoga dana samo donose nove mere protiv Srbije... Kada bude bilo šta, mi ćemo izaći i obavestiti javnost. Biću najsrećniji da o tome govorim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i kažem da se pojavio tračak nade. Za sada od takvih stvari nema ništa", rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

Vučić je kazao da želi da prokomentariše to što se stalno iz Prištine čuje da je rešenje za kosovsko pitanje na vidiku i da će biti "potpisano ovde ili onde" rekavši da "ne zna kako je neko smsilio da to bude potpsiano u Vašingtonu" i da ne zna šta da bude potpisano.

"Za nas je važno da držimo svoju poziciju čvrsto, da tražimo kompromis, da dobro razumemo šta je realnost na Kosovu i Metohiji, da se ne busamo u junačka prsa, ali da imamo čvrst, stabilan, jasan i nedvosmislen stav da ćemo štiti svoj narod, da oni ne mogu da ga proteraju. To je najveća garancija srpskom narodu da će opstati i ostati na svojim ognjištima", rekao je Vučić.

Vučić: Građani Srbije živeće bolje u 2019. godini, imaće veće plate i penzije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će u 2019. godini građani Srbije živeti mnogo bolje, jer će plate i penzije biti veće.

"Radićemo još više, uveren sam još bolje. Ljudi će živeti bolje", kazao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

Najavio je veće plate i penzije za građane Srbije u 2019. godini.

Tokom posete ruskog predsednika potpisaćemo više od 20 sporazuma

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će tokom predstojeće posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji biti potpisano više od 20 sporazuma iz različitih sfera društvenog života.

"Mi ćemo našu saradnju sa Rusijom da unapređujemo. Za nas je to važno zbog budućnosti i zbog dobrih odnosa", rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

On je kazao da veruje da će veliki broj građana Srbije doći da pozdravi Putina.

Podsetio je na dobre odnose sa Rusijom u svim oblastima, kao i na njihovu podršku u institucijama i organima širom sveta.

Priština da dostavi dokaze, mi ćemo uhapsiti osumnjičene za ubistvo Ivanovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da prištinske vlasti ako žele da optuže zvanični Beograd za saučesništvo u ubistvu lidera građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića mora "da kaže imena", da ne traže velike već male dokaze i da će, ako postoji osnovana sumnja, oni uhapsiti osumnjičene za to ubistvo.

On je za Radio-televiziju Srbije izjavio da su optužbe da je Srbija na bilo koji način učestvovala u atentatu na Ivanovića "jezive i odvrane" i da je on kao predsednik Srbije spreman da ide na poligraf u bilo kom trenutku.

Povodom tvrdnji da je policija iz Srbije učestvovala na prvobitnom razbijanju protesta grupe "Pravda za Davida" u Banjaluci, Vučić je naveo da ni jedan policajac nije učestvovao u policijskim akcijama u susednoj zemlji, zato što Srbija ne učestvuje u unutrašnjim stvarima drugih država.

Vučić je dodao da "neće pokazati nepažnju prema porodici (ubijenog Davida Dragićevića) ili da pak neće saslušati njegovu majku i oca i da to pokazuje nivo pažnje Srbije".

Takođe je kazao da Srbija nikada više nije investirala u Republiku Srpsku nego od 2014. godine, i da tu podršku nisu ukazivali vlasti ili opoziciji, već srpskom narodu i da je Srpska opstala zato što je imala jaku podršku Srbije.

"Moramo da se držimo zajedno, rekao je Vučić i dodao da je Srbija izgubila Kosovo  2008. godine "zato što smo imali dvojicu koja se tuku ko će više da se dodvori strancima", kao i da je Crna Gora iz državne zajednice izašla 2006. godine, u trenutku kada je većina njenih stanovnika govorila da govori srpskim jezikom, zato što nije postojala efikasna javna kampanja povodom te odluke.

Govoreći o protestima "Jedan od pet miliona" koji se proteklih nedelja održavaju u Beogradu, predsednik Srbije je izjavio da su u pitanju mini protesti i da je predstavnike opozicionih partija video na svakom od protesta.

"Ja građane veoma poštujem, spreman sam da ih saslušam, a pljačkaše koji su orobili Srbiju... njih neću nikada i to mogu da im ponovim 5.000 puta", rekao je Vučić,  dodao da policije na protestima neće biti dok se ne dogodi nasilje na njma.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.