Vučić: Na nas skaču zbog 48 sati, a neki 1.643 dana ne formiraju ZSO

Izvor: Blic, 19.Okt.2017, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Na nas "skaču" zbog 48 sati, a neki 1.643 dana ne formiraju ZSO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su "svi skočili" što sprovođenje sporazuma o pravosuđu na Kosovu i Metohiji kasni ni 48 sati dok neki 1.643 dana nisu sproveli niti imaju nameru da sprovedu sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština.

- Dva dana ima kako mi nešto nismo primenili i svi su i iz svetske i domaće javnosti skočili na nas kao da se ne znam šta dogodilo. Danas je 1.643 dan da osnovni, prvi sporazum, takozvani Brisleski sporazum nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << primenjen u delo - rekao je Vučić za TV Prva.

Zamislite, dodaje, kada predsednik privremene uprave na Kosovu Hašim Tači pozove predstavnike Kvinte i počne da kuka i plače nad svojom sudbinom - "kriv Beograd, kriv Vučić što nisu primenili sporazum o sudijama".

Naznačio je da nije proteklo ni 48 sati i dodao da su i Vlada Srbije i on kao predsednik dali odobrenje "da to može da ide".

Kako je rekao, bilo je nekih unutrašnjih stvari koje smo morali da završimo i na vladi su danas završene.

- Zbog manje od 48 sati, a 1.643 dan da ZSO kao suštinu Brisleskog sporazuma više i ne pominju i neće ima pasti na pamet ni posle 2.000 dana da to sprovedu u delo. Niti će ovima koji su bili garanti tog sporazuma iz EU pasti na pamet da kažu da su oni krivi kao što brže bolje izdaju saopštenje da smo mi za ovo krivi - rekao je Vučić.

- Važno je samo da čuvate narod i ponos - tako da ništa strašno - pala muva na međeda - poručio je predsednik Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Odmah "skaču" na nas zbog 48 sati

Izvor: Mondo, 19.Okt.2017

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio jda su "svi skočili" što sprovođenje sporazuma o pravosuđu na KiM kasni ni 48 sati dok neki 1.643 dana nisu sproveli, niti imaju nameru da sprovedu, sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština...Foto: MONDO/Mario Milojević.."Dva dana ima kako mi nešto...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.