Vučić: Dok slušam gluposti o Medveđi i Bujanovcu, ja ćutim

Izvor: juGmedia, 17.Okt.2018, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Dok slušam gluposti o Medveđi i Bujanovcu, ja ćutim

Predsednik Srbije Alaksandar Vučić je izjavio da smatra da je potrebno ustanoviti granicu između Albanaca i Srba.

Termin razgraničenje znači da imamo granice između Srba i Albanaca, za koje danas ne znamo gde su. Moje pitanje je gde su nam te granice, tamo gde mi kažemo ili tamo gde Albanci kažu? Niko u svetu tačno ne zna gde su te granice„, izjavio je Vučić na pitanje Radija Slobodna Evropa (RSE) u vezi sa detaljima njegove politike o pitanju Kosova tokom sastanka >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Kine i partnera „16+1″ u Beogradu.

On je  dodao da je važno da zarad naše budućnosti “to saznamo”, da imamo mir i stabilnost sa Albancima za narednih stotinu i dve stotine godina“.

Građani Srbije smatraju da je bolje da budemo ni na nebu ni na zemlji. Ja mislim da je to pogrešno, da nije dalekosežno i strateško sagledavanje ali moje je da poštujem volju naroda„, rekao je prvi čovek Srbije.

Vučić je za RSE potvrdio da će 11. novembra biti u Parizu, gde i kosovski predsednik Hašim Tači te da će sa predstavnicima Albanaca nastaviti da o razgovara o pitanju Kosova.

Na sto je sve dozvoljeno da se stavi i zato ja ćutim. I kada slušam gluposti o, ne znam, Medveđi, Bujanovcu i o ne znam čemu… ja ćutim. Svako neka kaže šta misli, pa ćemo da vidimo možemo li da dođemo do dogovora ili ne možemo. Ja čisto sumnjam, vidim da od tog posla nema ništa, Albanci umesto da smanjuju očekivanja svog naroda, oni ih povećavaju… sve suprotno od onoga što ja radim ovde u Beogradu i Srbiji„, stav je Vučića.

Dodao je da je to takođe ograničavajući faktor.

Kao i licemerni stav dela međunarodne zajednice, u koji ne spadaju Amerikanci, koji govori da se tobož promenama granica, a granice ne znaju gde su, ili pod granicama smatraju granice nezavisnog Kosova, što mi nikada nećemo da priznamo, otvara Pandorina kutija. Pa što ste je onda otvarali 2008. godine, 2006. urušavajući Jugoslaviju, devedesetih godina? Što ste to radili?„, upitao je Aleksandar Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.