Vučić: Da vas ne lažem, ovde investitori neće doći

Izvor: B92, 21.Jan.2018, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Da vas ne lažem, ovde investitori neće doći

Laplje -- Predsednik Aleksandar Vucić izjavio je u Lapljem selu, kod Prištine, da je ulaganje u privredu na Kosovu i Metohiji i zapošljavanje Srba od prioritetnog značaja

On je rekao i da je Srbija spremna da ponudi sve moguće pogodnopsti kako bi srpski investitori ulagali u pokrajinu.

"Možemo i da subvencionišemo i nikakve probleme im po tom pitanju nećemo praviti", poručio je Vučić u razgovoru sa Srbima u Lapljem selu, koji su uglavnom ukazivali da je za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostanak Srba u pokrajini potrebno više posla, škola, lekara...i svega ostalog što je potrebno za održivu budućnost.

Kako je rekao, "ovi iz Prištine se s vremena na vreme iživljavaju sa tim, pošto bi da pokažu da su država na svakom mestu, pa, kada treba jedan koverat da samo zalepe, moraju da stave 22 pečata i ne znam čega, i još 13 markica ovakvih i onakvih..".

Nema problema, stavite svih tih 13 markica, 70 pečata, ukoliko će ta srpska fitrma da zaposli neke Srbe na KiM" rekao je Vučić.

Naš je posao, kaže, da donesemo podzakonski pravni akt kojim će moći da se privrednicima kaže da ulože onoliko koliko bi im se dalo za zapošljavanje u centralnoj Srbiji, po radnom mestu, a ide se i do 50 odsto ukupne investicije...

On je dodao da postoji spremnost i za dodatne pogodnosti, ukoliko se ta investicija bude otvarala na KiM.

Zato nam je potrebno i dalje jačanje srpske privrede i moramo da jačamo domaće privrednike i biznis sektor.

Što se posla tiče, neće, kako je rekao, niko iz Nemačke, Austrije, Švajcarske, niti bilo ko od naših prijatelja da ulaže ovde, dokle god imamo nerešene odnose, nerešen status i sve drugo.

"Ne dolaze oni u nesiguran ambijent, drugačije je nego sa centralnom Srbijom, u centralnu Srbiju hoće da dođu, ovde neće da dođu i da vas ja ne lažem da vam kažem da će, kad budem razgovarao sa Si Đinpingom ili sa Angelom Merkel, da dođe investitor u Šilovo ili Ranilug. Neće", rekao je Vučić.

Neće, kaže, zato što je nerešen status Kosova, ne znaju kome se obraćaju ili imaju drugačiji stav od onoga kakav imamo mi ili imaju drugačiji stav od onog kakav ima vlada u Prištini.

"I zato sam toliko vremena insistirao da pokušamo da pronađemo bilo kakvo kompromisno rešenje, i od toga neću odustajati. Zato što svi postaju taoci naše, nehrabrosti i neodlučnosti", rekao je srpski predsednik.

Ali, ono što možemo to je da dodatno subvencionišemo i posebne uredbe da napravimo za ulaganje srpskih biznismena, ponovio je.

Vučić je rekao Srbima i da kažu šta im i gde treba od infrastrukture, a država će im, kaže, pomoći.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.