Vučević: Otvoriti rafove za srpske proizvode sa KiM

Izvor: Vesti-online.com, 20.Feb.2019, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević: Otvoriti rafove za srpske proizvode sa KiM

Proizvodi srpskih proizvođača sa Kosova i Metohije od danas će se prvi put organizovano naći na policama marketa u centralnoj Srbiji, a gradonačelnik Novog sada Miloš Vučević rekao je da će država i veliki broj kompanija ponuditi mogućnost, i otvoriti rafove, za srpske proizvode sa Kosova i Metohije.

- Posebno sve treba sagledati u kontekstu necivilizacijskih taksi koje je uvela Priština na proizvode iz centralne Srbije, a na ovaj nacin mi pokušavamo da otvorimo vrata >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << cele Srbije za proizvode sa KiM - rekao je Vučević za RTS.

Prema njegovim recima, značajna simbolika je da vina dolaze iz Metohije, sušeno voće iz Zubinog Potoka.

- Bez ekonomskog osnaživanja nema ni njihovog opstanka. Nadam se da ce se pridružiti i drugi gradovi u ovoj akciji - naveo je Vučević.

Kako je istakao, Srbi imaju brojne administrativne prepreke da plasiraju proizvode, a bez ekonomije nema života tamo i na taj nacin vrši se etnicko čišćenje.

- Prvi put, na organizovan način, kreće prodaja sa KiM u jednom od trgovinskih lanaca u centralnoj Srbiji, u Univereksportu u Novom Sadu - kaže državni sekretar u Ministarstvu privrede Branimir Stojanović.

Različito u odnosu na sve što se do sada u ovom smislu radilo, kada je reč o podršci našim proizvodacima sa KiM, je to što je sada državna firma "Metohija" posrednik, odnosno direktno otkupljuje proizvode od naših proizvodaca i sklapa ugovore sa veletrgovinskim lancima na teritoriji centralne Srbije, objašnjava Stojanović.

Za sada, dogovoren je organizovan izlazak na tržište Srbije tri proizvodaca sa KiM.

U narednom periodu, kaže, biće ih mnogo više.

- Verujem da ce ovo biti ogroman podstrek za naše ljude - istice državni sekretar u Ministarstvu privrede.

Stojanovic podseca da proizvodaci sa KiM do sada nisu mogli da pristupe tržištu centralne Srbije na organizovan nacin.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Đurić: Rušimo veštačke barijere, NS prvi gde možete kupiti robu sa KiM

Izvor: B92, 20.Feb.2019

“Novi Sad je prvi grad u Srbiji gde možete kupiti srpske proizvode sa Kosova i Metohije", izjavio je Marko Ðurić, nakon otvaranja Kosmetskog kutka...Prvi rafovi sa proizvodima srpskih proizvođača sa Kosova i Metohije otvoreni su u Novom Sadu, kao i Kosmetski kutak, u centru Novog Sada...Tu će...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.