Vladika Teodosije: Kosovska policija sprovela raciju u manastiru Gračanica

Izvor: Blic, 07.Jan.2013, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladika Teodosije: Kosovska policija sprovela raciju u manastiru Gračanica

Episkop raško-prizrenski Teodosije ocenio je danas da je kosovska policija sprovela policijsku raciju među posetiocima manastira, čime je radost svečanosti u Gračanici zasenjena krajnje nedoličnim i provokativnim ponašanjem kosovske policije.

U Gračanici je danas privedeno devet mladića sa severa Kosova, nakon božićne liturgije koja je održana u manastiru Gračanica na centralnom Kosovu. Ovakvim ponašanjem, ocenio je Teodosije, kosovska policija odvraća vernike od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poseta svojim svetinjama i na krajnje primitivan način pokazuje brutalnu silu.

Imajući u vidu incidente koje je Kosovska policija izazvala za prošlogodišnji Vidovdan, gotovo da je pravilo da svaki verski praznik Pravoslavne crkve protekne u strahu od policijskog terora i hapšenja, saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske.

Vladika Teodosije takođe je izrazio veliko nezadovoljstvo zbog nekorektnog odnosa kosovskih institucija prema srpskim zvaničnicima kojima je zabranjeno da posete svetinje SPC ili su prinuđeni, kao danas Aleksandar Vulin, da hitno napuste manastir Gračanicu pre završetka svečanosti.

Sličan incident se dogodio i pre par meseci kada je Vladiku Teodosija posetio g. Marko Đurić, savetnik Predsednika Republike, koji je potom na krajnje brutalan način bio isteran sa teritorije Kosova. Prema rečima Vladike Teodosija, strani predstavnici su i sami bili zbunjeni i šokirani današnjim ponašanjem policije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Policija sprovela raciju u manastiru

Izvor: RTV Pink, 07.Jan.2013

. . . Episkop raško-prizrenski Teodosije ocenio je da je kosovska policija sprovela policijsku raciju među posetiocima manastira, čime je radost svečanosti u Gračanici zasenjena krajnje nedoličnim i provokativnim ponašanjem kosovske policije.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.