Vimer: Kosovo američki nosač aviona na zemlji, planirano osamdesetih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2019, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vimer: Kosovo američki nosač aviona na zemlji, planirano osamdesetih

Ugledni nemački političar Vili Vimer izjavio je da je Kosovo kao država bilo planirano još od kraja 80-ih i da je "njegova jedina svrha da bude američki nosač aviona na zemlji".

Vimer je, u intervjuu za "Večernje novosti", koje podsećaju da je on još 2000. rekao da je Kosovo "potreba Amerike da dominira Balkanom", ukazao da od agresivnog rata protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << SRJ 1999, NATO, predvođen SAD, nije prestao sa sukobima.

List prenosi njegove reči da "ratna koalicija u Vašingtonu vodi konstantnu borbu protiv predsednika Donalda Trampa jer im je želja da se nastavi s ratovima, a glavna meta je Evropa".

Ovaj bivši nemački poslanik, državni sekretar i potpredsednik Parlamentarne skupštine OEBS-a, ocenio je da je eventualna ponuda Srbiji da uđe u Evropsku uniju, ako prizna lažnu državu Kosovo, nastavak rata protiv Srbije.

"Ovaj zahtev je čudan. Njime se nastavlja rat protiv Srbije koji je morao biti zaustavljen pre invazije na vašu zemlju", rekao je Vimer.

On je ponovio da je rat protiv Jugoslavije bio ilegalan i da se za "rešenje konflikta mora insistirati na izvornoj Rezoluciji 1244 SB UN" iz 1999.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEMAČKI POLITIČAR OTKRIO POZADINU KOSOVSKOG PROBLEMA: Ovaj zahtev je čudan!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2019

Vimer je ponovio da je rat protiv Jugoslavije bio ilegalan i da se za "rešenje konflikta mora insistirati na izvornoj Rezoluciji 1244 SB UN" iz 1999. godine...Ugledni nemački političar Vili Vimer izjavio je da je takozvano Kosovo kao država bilo planirano još od kraja 80-ih i da je "njegova jedina...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Njemački političar: Kosovo američki nosač aviona na zemlji

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Feb.2019

Ugledni njemački političar Vili Vimer izjavio je da je Kosovo kao država bilo planirano još od kraja 80-ih i da je "njegova jedina svrha da bude američki nosač aviona na zemlji".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.