Veselji planira investicije u Kosovskoj Mitrovici, s obe strane Ibra

Izvor: Večernje novosti, 13.Avg.2018, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselji planira investicije u Kosovskoj Mitrovici, s obe strane Ibra

Lider Demokratske stranka Kosova je za RTK rekao da se njegov plan "Nova Mitrovica" "proteže" na obe strane reke Ibar, koja inače deli "severnu" od "južne" Mitrovice Predsednik parlamenta samoproglašenog Kosova Kadri Veselji najavio je investicije u Kosovsku Mitrovicu u oklnostima u kojima je, prema albanskim medijima, Priština zabrinuta da će Srbija pokušati da postavi granicu na Ibru. Veselji, inače lider Demokratske stranka Kosova, za RTK je rekao da se njegov plan >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << "Nova Mitrovica" "proteže" na obe strane reke Ibar, koja inače deli "severnu" od "južne" Mitrovice.Prošlog četvrtka on je obišao stadion „Adem Jašari" u južnoj Mitrovici, i predstavio projekat za kompletno renoviranje tog objekta, kao i druge projekte u okviru šireg plana koji je nazvao "nova Mitrovica". Veselji je tom prilikom istakao da neće biti podele Kosova.PROČITAJTE JOŠ: Veselji: Nećemo dozvoliti "bosnizaciju" ni podelu KosovaPrema Veseljijevom projektu, do kojeg je došao RTK, projekat predviđa uređenje korita reke Ibar, pešackog i biciklistickog prostora.S jedne strane, ovaj projekat se proteže od Mitrovice do Bošnjacke Mahale i Zvečana, a sa druge strane nastavlja se na Zupce i Košutovo, navodi RTK, a prenopsi portal Kos sev.U naseljima Suvi Do, Gušavce i Vinarce, u blizini reke Ibar, planira se gradnja stambenih zgrada u visokogradnji - od 3 do 7 spratova.Takođe, očekuje se izgradnja škola, sportskih terena i medicinskih centara, naveo je RTK.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Rakić: U nadležnosti srpskih opština niko ne sme da dira

Izvor: RTS, 13.Avg.2018

U nadležnosti srpskih opština niko ne sme da se usudi da dirne, inače će naš odgovor biti žestok i odlučan, saopštio je predsednik Srpske liste Goran Rakić. . Reagujući na najavu predsednik kosovskog parlamenta Kadri...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.