Veselji: SAD će prihvatiti sporazum koji postignu Kosovo i Srbija, ne zalažu se za promenu granica

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Okt.2019, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselji: SAD će prihvatiti sporazum koji postignu Kosovo i Srbija, ne zalažu se za promenu granica

Lider Demokratska partije Kosova (DPK) Kadri Veselji je večeras izjavio da se SAD ne zalažu za razmenu teritorija kao rešenje u dijalogu Kosova i Srbije, već da će podržati svaki sporazum koji strane postignu.

On je, za prištinsku televiziju KTV, rekao da je specijalni izaslanik američkog predsednika Donalda Trumpa za pregovore Kosova i Srbije, Ričard Grenel, tokom susreta u Prištini, ponovio stav SAD da podržavaju bilo koji sporazum koji postignu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Kosovo i Srbija.

"Sve što dolazi iz Amerike je pozitivno. Ambasador Grenel spada među ljude od najvećeg poverenja predsednika (SAD Donalda) Trumpa. SAD je najznačajniji investitor za mir i stabilnost, Kosovo vidi kao deo svog projekta za stabilnost na Balkanu. Nije važno ko je bio u poziciji ili u opoziciji. Kosovo mora proći kroz taj proces. Grenel je pomenuo rokove koje su američki zvaničnici oduvek pominjali", rekao je on.

Prema njemu Kosovo je samom sebi stvaralo probleme manipulacijama da navodno SAD podržava razmenu teritorija.

"SAD od početka do kraja ne podržava ni jednu opciju za koju se obe strane ne slože. Razmena teritorija se nikada ne može dogoditi. Treba da sačuvamo Kosovo u teritorijalnoj celovitosti ali i sa institucijama", rekao je on.

Prema Veseljiju, Grenel je preneo poruku da je za Kosovo bolje da se što pre nastavi dijalog i postigne dogovor.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.