Veselji: Neće biti promena granica Kosova niti razmene teritorija

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Sep.2018, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselji: Neće biti promena granica Kosova niti razmene teritorija

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji izjavio je da neće biti promena granica Kosova niti razmene teritorija u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

On je za Dojče vele kazao da će pregovori Beograda i Prištine biti završeni "priznavanjem nezavisne i suverene države Kosovo".

"Biće nedodirljivost naše državne teritorije i pune suverenosti. Neće biti Zajednice srpskih opština sa izvršnim kompetencijama >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koja ugrožava ustavni poredak i teritorijalni integritet Kosova", kazao je Veselji za Dojče vele tokom posete Tirani.

Navodeći da poštuje Srbiju kao nezavisnu i suverenu državu, predsednik Skupštine Kosova je rekao da je Priština veoma zainteresovana za prava Albanaca u tri opštine na jugu centralne Srbije, ali je i dodao da im neće davati "preterane nade i zloupotrebljavati njihov položaj".

"Treba poštovati njihova prava u školstvu i ostalim domenima, oni treba da uživaju prava koje uživaju Srbi na Kosovu. Mi tražimo od međunarodnih partnera, ali i od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ako je zaista zainteresovan za evropske integracije, da svoje građane Albance koji žive u Srbiji, tretira na dostojanstven način. U suprotnom, situacija neće biti povoljna i neće biti dobrih preduslova za uspešan dijalog", kazao je Veselji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.