Veselji: Kosovo očekuje priznanje od Srbije i članstvo u UN

Izvor: N1 televizija, 18.Jul.2018, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselji: Kosovo očekuje priznanje od Srbije i članstvo u UN

Delegacija Prištine prenela je danas visokoj predstavnici EU Federiki Mogerini da je Kosovo jedinstveno po pitanju dijaloga sa Beogradom i da od tog procesa očekuje članstvo u UN i priznanje od Srbije.

To je posle sastanka u Briselu kojim je počela nova runda u dijalogu Beograda i Prištine rekao predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji, prenosi Radio slobodna Evropa.

"Bićemo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << konstruktivni, želimo mir, želimo perspektivu mladoj generaciji, bilo na Kosovu ili u Srbiji", kazao je Veselji.

Nakon sastanka sa prištinskom delegacijom Mogerini se sastala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem a potom je usledio trojni sastanak sa predsednicima Srbije i Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Kandidatura Srbije

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.