Velika braća apeluju na Prištinu: Vaša je odgovornost...

Izvor: B92, 13.Avg.2017, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Velika braća" apeluju na Prištinu: Vaša je odgovornost...

Ambasadori zemalja "Velike petorke" – SAD, Velike Britanije, Nemačke, Francuske i Italije izrazili zabrinutost zbog trenutne situacije na Kosovu.

"Kosovo se susreće sa mnogim izazovima, kako trenutnim tako i dugoročnim, uključujući MMF program, energetsku situaciju, ali i potrebom za ekonomskim razvojem, jačanjem vladavine prava, evropskom perspektivom Kosova i odnosa Kosova sa Srbijom. Građani Kosova zalužuju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Skupštinu i Vladu koja može da ispuni ove izazove", navedeno je u izjavi koja je prosleđena medijima.

U izjavi se ukazuje da je odgovornost kosovskih lidera da formiraju ove institucije, ali i da učine neophodne reforme kako bi sprečili slične potpune zastoje u budućnosti.

"Nadamo se da će kosovski lideri, kako u politici tako i u građanskom društvu, preuzeti vođstvo u rešavanju ovog pitanja, uključujući predlaganje konkretnih predloga. Prvi i važan princip je da bi izabrani poslanici Skupštine Kosova trebalo da prisustvuju zasedanjima Skupštine i omoguće da otpočne njen rad", kaže se u izjavi.

Predsedavajući konstitutivnom sednicom kosovskog parlamenta, najstariji poslanik Adem Mikulovci sazvao je za ponedeljak četvrti nastavak konstitutivne sednice koju će, kako su najavili, ponovo bojkotovati poslanici koalicije okupljene oko Demokratske partije Kosova (DPK).

Poslanici koalicije oko DPK su najavili bojkot sednice i za sredu zatražili dodatne konsultacije oko nastavka konstitutivne sednice koju je greškom predsedavajući zaključio 3. avgusta, mimo poslovnika o radu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zemlje Kvinte izrazile zabrinutost trenutnom situacijom na Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Avg.2017

Ambasadori zemalja "Velike petorke" - SAD, Velike Britanije, Nemačke, Francuske i Italije izrazili zabrinutost zbog trenutne situacije na Kosovu..."Kosovo se susreće sa mnogim izazovima, kako trenutnim tako i dugoročnim, uključujući MMF program, energetsku situaciju, ali i potrebom za ekonomskim...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.