VUČIĆEVA PORUKA ITALIJANIMA: Vaša podrška nam je važna, a mi ćemo znati na koji način treba da uzvratimo (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2019, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆEVA PORUKA ITALIJANIMA: Vaša podrška nam je važna, a mi ćemo znati na koji način treba da uzvratimo (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je podrška zvaničnog Rima ključna za ekonomiju Srbije, evropski put naše zemlje ali i rešavanje pitanja Kosova i Metohije.

- Podrška Italije Srbiji je veoma važna na planu ekonomije i investicija, za evropski put Beograda, ali za pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosovo (i Metohiju) - rekao je Vučić u intervjuu za Ansu pred posetu italijanskog premijera Ðuzepea Kontea u sredu.

Vučić je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podsetio da su Srbija i Italija pre 10 godina potpisale Sporazum o strateškom partnersrvu.

- A kada je neko partner on se i pomaže. Podržite nas najjasniji i najsnažniji način na evropskom putu i mi ćemo znati na koji način treba da uzvratimo - rekao je Vučić.

O predstojećoj poseti italijanskog premijera @giuseppeconte_ufficiale, ekonomskoj saradnji i podršci evropskom putu Srbije predsednik Vučić govori za italijansku agenciju #ANSA #Serbia #Italy

A post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on Mar 4, 2019 at 12:58am PST

Predsednik Srbije kaže i da za ekonomiju Srbije poseban značaj ima uspešno iskustvo italijanskih malih i srednjih preduzeća.

- Iz Italije stižu mnoga preduzeća koja podučavaju Srbiju jedan novi poslovni model - rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Lončar: Ako Vučić ne reši pitanje Kosova i Metohije, perspektiva nije sjajna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2019, 12:46

Ukoliko predsednik Aleksandar Vučić ne reši pitanje Kosova i Metohije, ne znam kakva nam je perspektiva, jer sa tim “kamenom na leđima” ne možemo da idemo napred, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar..."Nisam stručnjak za to, ali perspektiva nam nije sjajna. Sa tim kamenom na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.