VUČIĆ O SUSRETIMA SA TAČIJEM: Znao sam da je zločinac, ali sam hteo da spasem Srbe sa Kosova i Metohije

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Nov.2020, 01:30

VUČIĆ O SUSRETIMA SA TAČIJEM: Znao sam da je zločinac, ali sam hteo da spasem Srbe sa Kosova i Metohije

Vučić je rekao da je zabrinut za Srbe sa Kosova i Metohije, ali da Srbija čini sve što može i sama, kao i preko međunarodnog faktora, da se naš narod sačuva.

Oluje protiv srpskog naroda više neće biti, ma gde da živi, ponovio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitan da li posle hapšenja Hašima Tačija i Kadrija Veseljija postoji mogućnost novih nasilja kosovskih Albanaca prema Srbima.

On je novinarima rekao da je zabrinut za Srbe sa Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Metohije, ali da Srbija čini sve što može i sama, kao i preko međunarodnog faktora, da se naš narod sačuva.

Rekao je i da ne zna kakva će presuda biti za Veseljija i Tačija u Hagu, ali smatra da Srbima neće biti lakše.

- Plašim se većih problema, a svi oni koji su počinili zločine moraju za njih da odgovaraju - kazao je Vučić.

Rekao je da će za nas biti problema i teškoća, ali da Srbi sa KiM sve znaju.

- Možete ovde u Beogradu nekoga da prevarite, a Srbe sa KiM ne mozete. Oni su zato i dali ogromnu podršku Srpskoj listi, jer znaju ko se bori za njih - rekao je Vučić.

Povodom tvrdnji Dveri i Mlađana Djorđevića da je od ranije imao dogovore sa kosovskim Albancima, i da su oni propali podizanjem optužnica, Vucičh je istakao da on nije taj koji bira albanske predstavnike.

- Nemojte da mi drzite predavanja, osam godina slušam pridike lažova koji se predstavljaju kao Obilići, a mali su miševi, iako pričaju da su veliki junaci - poručio je Vučić.

On je rekao da su se oni mnogo ranije sastajali u Beču sa Tačijem, i da je on i tada znao da je Tači zločinac.

- Ja sam znao sve vreme, ali sam hteo da spasem Srbe na KIM, da pregovaram i odgovornost preuzmem na sebe. Uspeo sam delimično, dok su oni palili ambasade, održavali molebane, dozvolili nezavisnost Kosova - ukazao je Vučić.

Istakao je da je za njihovo vreme 85 zemalja priznalo tzv. Kosovo, a za vreme, kako je kazao, "Brankovića-Vučića" je 18 zemalja povuklo priznanje.

Rekao je i da treba da se stide oni koji se tako ponašaju prema svojoj zemlji i istakao da protestuju sami protiv sebe, jer ništa za Srbiju nisu uradili.

- Hoćete da ukinete bolnice, fabrike... "sve srušite" - upitao je Vučić i rekao da se nije nikada plasio niti će ih se uplašiti.

- Najpoštenije vodim ovu zemlju, Srbija je prva u Evropi - poručio je.

Ponovio je da se ne trese ni pred Bajdenom, a ni pred Bogom, i da govori istinu, a ko bude uradio koliko i on kazaće: "Kapa dole".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.