VEOMA TEŠKA SITUACIJA! Stefanović: Da niko ni ne pokuša da iseli Srbe sa KiM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Dec.2018, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VEOMA TEŠKA SITUACIJA! Stefanović: Da niko ni ne pokuša da iseli Srbe sa KiM!

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u Lučanima da je situacija na Kosovu i Metohiji veoma složena i da Srbija neće dozvoliti da bilo ko, kršenjem ljudskih prava i sloboda i međunarodnih sporazuma, pokuša da iseli Srbe iz naše južne pokrajine

- Situacija je veoma složena. U prethodnom periodu imali smo različite poteze prištinskih organa, koji izazivaju zabrinutost kod Srba, jer im je ugrožena bezbednost - rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Stefanović novinarima na završetku posete opštini Lučani.

HUMANITARNA POMOĆ za Srbe na KiM prikupljana u Lebanu

Vučić ŽESTOKO odgovorio HARADINAJU na pretnje RATOM: Odavno je jasno da AMERIKA STOJI iza Albanaca, oni su im i MAMA I TATA!

Stefanović je ukazao da Priština, mimo Briselskog sporazuma, najavljuje formiranje Vojske, za koje ne postoji nikakva saglasnost Srba.

Najteža moguća posledica, te odluke, kako je rekao, bila bi angažovanje tih paravojnih formacija na severu Kosova i Metohije, što je apsolutno nedozvoljeno, jer su za to potrebna dva kumulativna uslova.

- Briselskim sporazumom predviđeno je da je za to potrebna saglasnost NATO i saglasnost Srba. Svakako da saglasnosti Srba nema i takva vrsta najava uznemirava građana i čini da situacija bude napeta i da se faktički nestabilnost povećava ne samo na teritoriji naše južne pokrajine, već u celom regionu - rekao je on.

Stefanović je ukazao da je situacija sa snabdevanjem građana na severu Kosova jako teška zbog uvođenja taksi, kojima je prekršen CEFTA sporazum.

On je ponovio apel Evropskoj uniji i zemljama zapadne Evrope, koje imaju uticaja na Prištinu, da ne samo rečima, već i konkretnim delima olakšaju i omoguće da život Srba bude bezbedniji.

- Mi ne smemo da dozvolimo da ostanemo nemi, moramo da budemo snažno uz svoj narod i ne smemo da dozvolimo da bilo ko kršenjem njihovih prava i sloboda i kršenjem međunarodnih sporazuma pokušava da ih iseli sa Kosova i Metohije. Naša zemlja ostaje posvećena toj borbi, niti ćemo da odustajemo, niti ćemo da popuštamo, niti ćemo da uzmičemo. Naš posao je da se borimo i tako ćemo i raditi - zaključio je Stefanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Nećemo dozvoliti da neko pokuša da iseli Srbe

Izvor: RTS, 07.Dec.2018

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u Lučanima da je situacija na Kosovu i Metohiji veoma složena i da Srbija neće dozvoliti da bilo ko, kršenjem ljudskih prava i sloboda i međunarodnih sporazuma, pokuša da iseli Srbe iz naše južne pokrajine. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.