VELIKA POBEDA MUP-a SRBIJE: Kosovo bez članstva u Interpolu

Izvor: Press, 27.Sep.2017, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKA POBEDA MUP-a SRBIJE: Kosovo bez članstva u Interpolu

Zahvaljući diplomatskim naporima, koje su načinili najviši srpski zvaničnici, a pre svega vrhu MUP-a na čelu sa Stefanovićem, Hašimu Tačiju i Ramušu Haradinaju je jasno stavljeno do znanja da od članstva Kosova u Interpolu nema ništa, te su povukli aplikaciju.
Foto: MUP Srbije
U Pekingu se održava Generalna skupština Interpola, kojoj prisustvuje i delegacija Srbije predvođena potpredsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem. Ovogodišnje zasedanja je bilo od izuzetne važnosti za našu zemlju, s obzirom na to da su privremene institucije iz Prištine podnele zahtev za članstvo u ovoj međunarodnoj instituciji. Zahvaljući diplomatskim naporima, koje su načinili najviši srpski zvaničnici, a pre svega vrhu MUP-a na čelu sa Stefanovićem, Hašimu Tačiju i Ramušu Haradinaju je jasno stavljeno do znanja da od članstva nema ništa, te su povukli aplikaciju.
Početom juna ministri unutrašnjih i spoljnih poslova Srbije Nebojša Stefanović i Ivica Dačić održali su sastanak kako bi dogovorili poteze, kojima će sprečiti članstvo tzv. Kosova u Interpolu, što je bio jedan od dva ključna cilja Prištine u ovoj godini, pored zahteva za učlanjenjem u UNESKO.
Zahvaljući diplomatsim naporima našeg najvišeg rukovodstva, čiji je vrhunac bio na nedavnoj Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku, premijer Kosova Ramuš Haradinaj je povukao kandidaturu Prištine za članstvo u Interpolu.
Rekao je da to učinjeno u komunikaciji sa njihovim prijateljima, koji su im očito stavili do znanja da nemaju šansu da ispune svoj cilj.
Tome su "kumovali" više nego prijateljski odnosi srpske policije sa policijama Kine i Rusije. Naime, Kina je domaćin ovogodišnjeg zasedanja, a Rusija predsedavajući.
Da je Srbija imala veliku pomoć svojih prijatelja, potvrdio je prvi čovek MUP-a Nebojša Stefanović, koji predvodi našu delegaciju u Pekingu.
- Velika diplomatska pobeda Srbije. Uz pomoć prijatelja, sprečili smo da samoproglašeno Kosovo uđe u Interpol - napisao je Stefanović na Tviteru.
Велика дипломатска победа Србије. Уз помоћ пријатеља, спречили смо да самопроглашено Косово уђе у Интерпол. pic.twitter.com/GzkoquNL2b
— Небојша Стефановић (@NesaStefanovic) September 27, 2017

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.