Usvojena rezolucija o Genocidu Srbije na KiM

Izvor: B92, 16.Maj.2019, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojena rezolucija o "Genocidu Srbije na KiM"

Priština -- Poslanici Skupštine Kosova usvojili su rezoluciju o "Genocidu Srbije na Kosovu".

Za rezoluciju o navodnom genocidu srpskih snaga na Kosovu 1998. i 1999. glasalo je 79 poslanika, bez glasova protiv, javio je RTK2.

Sednici nisu prisustvovali poslanici srpske zajednice.

Podsećamo, u kosovskom parlamentu održana je plenarna sednica na čijem dnevnom redu je bio nacrt rezolucije o navodnom genocidu na KiM.

U dnevni red uvršten je i zahtev >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zamenice predsednika Alijanse za budućnost Kosova, Donike Kadaj Bujupi o dodeli prostora za izlaganje eksponata kao dokaze da su Srbi činili navodne zločine na kosovskoj teritoriji.

Poslanik Inicijative, Biljalj Šerifi, rekao je da je rezolucija tek prvi korak u dokazivanju navodnih srpskih zločina.

Parlamentarne stranke podržale su taj nacrt rezolucije o navodnom genocidu.

Poslanik opozicionog Demkratskog saveza Kosova, Armend Zemaj, je izjavio da njegova stranka jednoglasno podržava usvajanje predložene rezolucije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.