Usluge e-uprave i na šalterima opština na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2019, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usluge e-uprave i na šalterima opština na Kosovu i Metohiji

Na šalterima opštinskih uprava u Kosovskoj Mitrovici, Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću danas su svečano pušteni u rad POS terminali koji će građanima tih opština olakšati plaćanje administrativnih taksi.

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije Mihailo Jovanović i predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska Štedionica Bojan Kekić, pustili su u rad POS terminale na šalterima ovih opština.

Uvođenje POS terminala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predstavlja prvu uslugu eUprave koja je uvedena u južnoj srpskoj pokrajini sa ciljem da građanima olakša plaćanje administrativnih taksi na šalterima opština, dok je Banka Poštanska Štedionica na ovaj način postala još jedna partner banka Kancelarije za IT i eUpravu u prihvatanju svih platnih kartica putem POS terminalima na šalterima organa javne uprave.

"Od danas jedna od savremenih usluga elektronske uprave koja je dostupna u gradovima i opštinama širom Srbije, dostupna je građanima Kosovske Mitrovice, Zubnog Potoka, Zvečana i Leposavića. Sve administrativne takse mogu da se izmire na licu mesta plaćanjem platnim karticama, bez potrebe odlaska na šaltere banke ili pošte", istakao je Jovanović.

Ovo je samo prvi korak u nameri da sve usluge elektronske uprave koje su dostupne širom Republike Srbije budu dostupne i našim građanima na Kosovu i Metohiji, čemu će Kancelarija za IT i eUpravu posveti posebnu pažnju, rekao je Jovanović.

Prilikom puštanja u rad POS terminala, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, izvršio je plaćanje putem POS terminala i istakao da omogućavanje ove elektronske usluge predstavlja početak razvoja eUprave u ovim opštinama.

Puštanju u rad ove e-usluge u srpskim sredinama na KiM prisustvovali su pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković, predsednici Privremenih organa opština Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, Zubin Potok Stevan Vulović, Zvečana Ivana Todosijevića i opštine Leposavić Zoran Todić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Preko POS terminala plaćanje takse na severu Kosova

Izvor: B92, 14.Jan.2019

Kosovska Mitrovica -- Na šalterima opštinskih uprava Kosovske Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka od danas je moguće plaćanje administrativnih taksa putem POS terminala...Svečanom puštanju u rad u opštini Kosovska Mitrovica prisustvovali su direktor Kancelarije za informacione tehnologije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.