Upad ROSU na sever Kosova i Metohije, hapšenja zbog ubistva Ivanovića

Izvor: RTS, 16.Okt.2019, 06:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upad ROSU na sever Kosova i Metohije, hapšenja zbog ubistva Ivanovića

Jutros oko 5.50 došlo do upada više od 25 oklopnih vozila i džipova ROSU i oko 100 pripadnika ove specijalne jedinice na sever KiM, saznaje RTS. Kosovska policija saopštila da je uhapšen policajac u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića kao i još jedan osumnjičeni kod koga je pronađeno oružje. Specijalci se povukli.
U saopštenju kosovske policije se potvrđuje da je u ranim jutarnjim časovima na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << severu Mitrovice policija sprovela akciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

"Ova policijska akcija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdalo Posebno odeljenje Osnovnog suda, a koji je rezultirao hapšenjem osumnjičenog policajca (R. B.) uključenog u nalog za pretragu", navedeno je u saopštenju. 
Navodi se da se traga za drugim osumnjičenim policajcem.  
"Tokom policijske akcije uhapšen je još jedan osumnjičeni kome je pronađeno oružje. U operaciji su pronađena i zaplenjena još dva komada oružja i municije", ističe se u saopštenju.
Dopisnik RTS-a javlja da je u severnom delu Kosovske Mitrovice mirno i da su ljudi posvećeni svojim obavezama. Navodi da nema znakova da je policija izvela bilo kakvu akciju.  

Rekao je da su se pripadnici policije povukli u južni deo. 
Danas je tačno 21 mesec od kada je Oliver Ivanović ubijen ispred svoje kancelarije u severnom delu Kosovske Mitrovice. 

I ranije je bilo hapšenja u vezi sa tim slučajem, a nekoliko osoba se nalazi u pritvoru.

Đurić: Srbija stoji iza svojih građana
Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić naveo je za Pink da su u jutrašnjoj akciji pripadnika ROSU na sever KiM uhapšeni Vasilije Bojić i Rade Basara.
Direktor policije Vladimir Rebić akciju ROSU ocenjuje kao zastrašivanje i negativnu reakciju nakon četvrtog po redu poraza u Interpolu.

Svedočenje očevica upada ROSU u zgradu na severu KiM
Ljiljana Kostić (66) koja živi u zgradi u Kosovskoj Mitrovici u koju su jutros upali specijalci kosovske policije rekla je da su je iz sna probudili lupnjava, galama i povici "otvaraj vrata!".
"Kada sam otvorila vrata jedan policajac mi je rukom pokazao da se vratim nazad i zatvorio mi je vrata. Odmakla sam se i povukla i više nisam prilazila. Bila je velika lomnjava i pucalo je kao da udaraju u moja vrata. Videla sam da ih je bilo sigurno desetak", kaže Ljiljana Kostić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.