Univerzitet u Novom Sadu donirao laptopove Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2019, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Univerzitet u Novom Sadu donirao laptopove Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici

Delegacija Univerziteta u Novom Sadu, na čelu s pokrajinskim sekretarom za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost Vojvodine Zoranom Miloševićem, danas je tokom posete Univerzitetu u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici uručila toj ustanovi donaciju od pet laptopova.

Milošević je naglasio da ova poseta označava nastavak dugogodišnje uspešne saradnje dva bratska univerziteta.

Prištinski univerzitet je najsnažnija žila kucavica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << samopoštovanja Srba na Kosovu i Metohiji, i to je upravo razlog zašto je odavde počela naša trodnevna poseta južnoj srpsko j pokrajini, istakao je Milošević.

"Ovo nisu samo dolasci koji privlače pažnju medija, već svedoče o trajnoj vezi koju imamo i kojom ćemo se ponositi godinama, vekovima unapred. Uvek ima dovoljno razloga doći ovde. Uvek sam ohrabren i obodren jer sa mnom dolaze i oni kojima je to prvi put i to je samo početak. Ljudi kada sarađuju, oni ne traže zašto to treba činiti", rekao je Milošević.

On je dodao da Prištinski univerzitet zaslužuje punu ljubav Srbije i svih koji imaju Srbiju u srcu, prenela je TV Most.

Prema njegovim rečima, donacija laptopova puno znači Prištinskom univerzitetu, ali više od toga činjenica da ima podršku ostalih visokoobrazovnih ustanova i države Srbije.

Rektor Prištinskog univerziteta Zdravko Vitošević naglasio je da sve raduje sama ideja da dolaskom na Prištinski univerzitet donesu duh saradnje i zajedništva koji govori o tome da Univerzitet u Kosovskoj Mitrovici i njegovi student nisu sami na KiM.

"Kada imamo ovakve prijatelje i privilegiju i čast da se družimo s njima, ne osećamo se sami. Oni znaju šta je nauka, šta je obrazovanje, ali znaju i šta je ono što se zove čast, moral i ljubav prema svom narodu", istakao je Vitošević.

Tokom trodnevnog boravka na KiM, gosti iz Vojvodine posetiće Prizrensku bogosloviju, Pećku patrijaršiju, Visoke Dečane, a uručiće i pomoć narodnim kuhinjama, navodi TV Most.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.