Ujedinjenje Kosova i Albanije je istorijska namera

Izvor: B92, 02.Mar.2021, 15:37

"Ujedinjenje Kosova i Albanije je istorijska namera"

Predsednik Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da je ujedinjenje tv. Kosova i Albanije istorijska namera i želja svih Albanca.

"Za ujedinjenje će biti potrebno da prođe više vremena, ali to je istorijska namera i želja svih Albanaca", rekao je Kurti.

On je prilikom poseti Lješu, u Albaniji, rekao da je to želja svih Albanaca, ali da je za tako nešto potrebno vreme.

Kurti je i naveo da Ustav Kosova predstavlja prepreku, ali je dodao da za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takve promene mora proći vreme.

"Nažalost, Ustav Kosova ima kontradikciju u članu 1.1 sa članom 1.3, pa tako član 1.1 kaže da je Kosovo nezavisna, suverena i demokratska država dok član 1.3 zabranjuje pridruživanje drugoj državi. U tom smislu, nezavisnost Kosova ne dozvoljava ustavno ujedinjenje sa drugom nezavisnom državom, poput Albanije. Ali istovremeno predstavlja prepreku za integraciju drugog tipa, poput evropskog", rekao je Kurti.

On je kazao i da je nesumnjivo da Albanija i Kosovo moraju biti koordinisani ka približavanju, integraciji i uniji, pre svega u ključnim oblastima - bezbednosti, energetici i prirodnim resursima i spoljnoj politici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ALBANCI U HISTERIJI, KURTI OTKRIO ISTINU: Ništa od ujedinjenja sa Albanijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2021

Aljbin Kurti otkrio da ustav tzv. države Kosovo ne dozvoljava ujedinjene sa Albanijom..Lider Pokreta Samoopredeljenje i verovatni budući kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je danas da ujedinjenje tzv. države Kosovo sa Albanijom ne dozvoljava kosovski ustav...On je prilikom poseti Lješu, u Albaniji,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.