Ugrožen fizički opstanak Srba: Teraju ih HEMIJSKIM OTPADOM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2019, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugrožen fizički opstanak Srba: Teraju ih HEMIJSKIM OTPADOM!

Ovo je poslednja u nizu akcija privremenih institucija u Prištini

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izrazio je danas podršku meštanima Goraždevca i veliku zabrinutost zbog mogućeg ugrožavanja njihovog zdravlja zbog dopremanja i skladištenja opasnog hemijskog otpada u tu malu srpsku enklavu u Metohiji.

, ovog puta nereagovanjem, koja ugrožava fizički opstanak Srba >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Pokrajini i koja pokazuje da političkim predstavnicima kosovskih Albanaca nije stalo do izgradnje poverenja i zajedničkog života na Kosovu i Metohiji - istakao je Ðurić u saopštenju za javnost.

On je naveo da od 24. maja na teritoriju sela Goraždevac, u nekadašnji pogon Kombinata kože i obuće koji je pod sumnjivim okolnostima i prištinskim propisima 2007. godine privatizovao jedan Albanac, pod policijskom pratnjom dopremljeno oko 20 buradi opasnog hemijskog materijala.

Ðurić je dodao da je, prema prikupljenim informacijama, ukupno na tu lokaciju, koja je inače pre sporne privatizacije bila na katastarskoj parceli crkvene opštine Goraždevac, planirano premaštanje i uništavanje 80 buradi opasnog hemijskog otpadnog materijala.

 - Današnje dopremanje i smeštanje još četiri šlepera hemijskog otpada na istu lokaciju u Goraždevcu potvrđuje dosadašnje sumnje meštana da se ne radi o naivnom postupku prištinskih vlasti. Goraždevac je mala srpska enklava u Metohiji, čiji su meštani na stalnoj meti nasilnika i pljačkaša, i nagomilavanje opasnih materija baš u tom selu nije nikakva slučajnost, već perfidan dodatni pritisak na srpsko stanovništvo da se iseli, kako bi sačuvali sopstveno zdravlje i zdravlje članova porodice - naveo je Ðurić.

On je pozvao Kfor i međunarodnu zajednicu da - reaguju i urazume pojedince u Prištini, i da se opasni hemijski materijal izmesti sa teritorije Goraždevca.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.