UNMIK: CEFTA ugovor koji smo potpisali, nas ne obavezuje

Izvor: KMnovine.com, 27.Maj.2019, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNMIK: CEFTA ugovor koji smo potpisali, nas ne obavezuje

UNMIK o tome zašto se proglasio nenadležnim za eventualnu arbitražu sa separatistima  sa KiM a po ugovoru koji je potpisao kao nadležan.


   
UNMIK nije nadležan za svoju oblast    



Sporazum CEFTA koji je Unmik potpisao u ime šiptarskih separatista sa Kosova i Metohije "ne podrazumeva odgovornost Ujedinjenih nacija za njegovo sprovođenje, niti stvara bilo kakvu zakonsku, finansijsku ili bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << koju drugu obavezu za Ujedinjene nacije. U skladu sa tim, Unmik je isključen iz angažovanja u bilo kom postupku arbitraže".

Ovo je odgovor koji je Unmika poslao na pitanje zbog čega je zauzeo stav da se, u slučaju da Beograd odluči da arbitražom rešava spor sa Prištinom zbog taksi na srpsku robu, proglasi nenadležnim, prenose "Novosti".

Arbitraža je jedna od mera koje predviđa CEFTA u slučaju nepoštovanja postignutih dogovora, ali Vlada Srbije odlučila je da ne iskoristi tu opciju. Srpske vlasti zato će primeniti druge mere, za koje je predsednik Aleksandar Vučić, posle sastanka sa predstavnicima Srba sa KiM, najavio da će "biti oštre".

Primena tih mera, prema Vučićevoj najavi, počeće tek posle sastanka sa delegacijom šiptarskih separatsita u Parizu 1. jula, i to ako odobre Merkelova i Makron.

Više o tome i pozadini čitave farse,  možete pročitati ovde:

Odgovor na takse Prištine ''snažne, vrlo oštre mere, ograničenog karaktera'' - laž za domaću javnost - KM Novine


KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM novine    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.